Af Ritzau - 08/03-17 17:46

Merkel: Jeg kendte ikke til VW's dieselskandaleMerkel: Jeg kendte ikke til VW's dieselskandale

Tysklands kansler har været til høring i parlamentet om VW-skandalen. Hun hørte første gang om den via medier.

storybild

Tysklands forbundskansler, Angela Merkel, er blevet udspurgt af et udvalg, der forsøger at komme til bunds i skandalen om VW''s fusk med dieselbilers udstødning. På billedet er hun færdig og forlader høringen. (Billede: Scanpix/Tobias Schwarz)

Angela Merkel, Tysklands forbundskansler, siger i høring i parlamentet i Berlin, at hun først hørte om Volkswagens skandale med dieselbiler fra medierne 19. september 2015.

Et særligt udvalg i Forbundsdagen i den tyske hovedstad er i gang med at finde ud af, om Merkels regering kendte til skandalen eller beskyttede VW mod undersøgelser.

Volkswagen, der ejer 12 bilmærker, herunder VW, Skoda, Seat og Porsche, forbløffede alle, da det ellers velrenommerede bilmærke i 2015 erkendte, at det havde fusket og placeret særligt software i 11 millioner dieselkøretøjer, sådan at farligt udslip fra bilernes udstødning midlertidigt blev reduceret under test.

Merkel sagde under onsdagens høring, at hun senere blev orienteret om sagen af transportminister Alexander Dobrindt om detaljer i skandalen.

- Jeg tilskyndede ham til at gøre alt for at kaste lys over det, der ikke allerede var kendt, sagde hun.

Det særlige udvalg undersøger Berlin-regeringens politik og svar på udstødningsproblemer med biler siden 2007.

Merkel har været kansler i hele perioden.

Tyske politikere har længe nusset om landets store bilindustri, der er en af landets stærkeste, og som beskæftiger omkring 800.000 mennesker.

Miljøgrupper har kritiseret Merkel for at lave lobbyarbejde for bilindustrien.

Et af de spørgsmål, som udvalget håber at få svar på, er, hvorfor det var de amerikanske og ikke de tyske myndigheder, der fandt ud af, at VW lavede fusk med udstødningen fra dieselbiler.

/ritzau/AFP

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mand død i brand
bt.dk
Superliga-klubber høster...
bt.dk
Kronprinsesse Mary har mistet en nær...
bt.dk
Efter storsatsning i sommeren 2016:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx