Af PETER VOERGAARD - 23/05-17 09:09

Danske Hanne om koncert-tragedie: Pludselig kom folk løbende ud, imens de skregDanske Hanne om koncert-tragedie: Pludselig kom folk løbende ud, imens de skreg

Sent mandag aften blev England ramt af en tragedie, da mindst 22 blev dræbt og endnu flere blev kvæstede ved en koncert i Manchester, fordi en selvmordsbomber detonerede sin bombe, mens koncertgæsterne var ved at forlade stadion.

storybild

Hanne Jespersen.

Omkring klokken 22.40 dansk tid lød der pludselig en eksplosion, hvorefter politi blev alarmeret. En af dem, der var tættere på tragedien var danske 23-årige Hanne Jespersen. Der bor med udsigt udover pladsen foran Manchester Arena, hvor tragedien udfoldede sig. Der er stadig sirener i baggrunden, da BT fanger hende på telefonen.

VED DU NOGET? ER DU TIL STEDE I MANCHESTER? Så skriv til BTMX på 1929@bt.dk

Hun fortæller til BT, at hun netop var på vej i seng, da der pludselig lød et højt brag fra koncertstedet. Fra sin sofa skyndte hun sig ud på sin terrasse, ligesom sine naboer i boligkomplekset, hvor hun bor. Derfra kunne de kort efter se, hvordan folk pludselig flygtede ud fra Manchester Arena, der indeholder et koncertsted, en togstation og et parkeringshus.

»Først kom der ét brag. Derefter kom der noget, der kunne lyde som skud, men som jeg ikke ved, hvad var. Så kom folk løbende ud, og efter jeg hørte folk skrige, var jeg ikke i tvivl om, hvad der var foregået,« fortæller Hanne Jespersen.

Ovenfor ses udsigten fra Hanne Jespersens lejlighed.

»Jeg var rystet, da det gik op for mig. Jeg har jo tænkt på, at det kunne ske. Det er jo noget af det, man frygter allermest,« fortæller Hanne. Hun har boet to år i England, hvor hun arbejder hos biludlejningsfirmaet Rental Cars.

Fortsat ingen meldinger om danske ofre i Manchester
Fortsat ingen meldinger om danske ofre i Manchester

Hun skyndte sig straks at ringe til sin mor i Danmark for at fortælle, at der ikke var sket hende noget.

Min mor var selvfølgelig chokeret over, hvad der var sket. Vi snakkede frem og tilbage, for der gik jo noget tid, inden det officielt blev bekræftet, hvad der var sket, fortæller Hanne.

Hun fortæller, at hun stadig skal på arbejde tirsdag morgen, fordi hendes firma måske skal være med til at hjælpe folk, som ikke har kunne finde overnatningsmuligheder.

Følg med på BTMX livebloggen, hvor du kan følge de seneste udviklinger direkte:


Politiet bekræfter: Selvmordsbomber bag blodbadet i Manchester
Politiet bekræfter: Selvmordsbomber bag blodbadet i Manchester

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx