Af Jeppe Elkjær Andersen - 09/01-18 08:46

Trumps datter bekræfter rygte fra kontroversiel bogTrumps datter bekræfter rygte fra kontroversiel bog

'Det er det, han gør'

Trump lover at genføde den amerikanske drøm

I videoen herover taler Trump til sine tilhængere på valgnatten, da det stod klart, at han havde vundet.

Den seneste uge har været hed for den amerikanske præsident, Donald Trump. Afsløringer fra bogen 'Fire and Fury: Inside the Trump White House' af journalisten Michael Wolff har fået den amerikanske medieverden på den anden ende. Og det samme er præsident Trump, som er gået til modangreb på bogen for at være løgn. Men nu bekræfter Trumps datter en af påstandene i bogen.

Billederne, Michael Wolff maler i sin bog, er ikke kønne, hvis man er Donald Trump og gerne vil fremstå som en person, der har styr på præsidentembedet.

Organisatorisk kaos, manglende forståelse for jobbet, en præsident, der handler efter umiddelbare indskydelser og ikke efter landets bedste, og medarbejdere, der sviner deres chef til bag hans ryg. Det er blot nogle af de påstande, som Michael Wolff beskriver, efter han i omkring et år angiveligt har haft særlig adgang til Det Hvide Hus under præsident Trump.

Og det er faktisk kommet så tæt på Trump selv, at det bliver beskrevet, hvordan præsidenten angiveligt får uforudsigelige vredesudbrud, gentager de samme ting igen og igen og konstant spiser McDonald's. I bogen kan man også læse, at Trump selv egentlig aldrig ønskede at blive præsident, og hvordan hustru Melania græd (ikke glædestårer), da hun fandt ud af, at manden havde vundet valget.

Donald Trump selv har været ude og angribe bogen, Michael Wolff og mange af de påstande, der er blevet fremsat. Men mindst en af tingene, der beskrives som en mindre positiv ting for præsident Trump, bliver nu bekræftet af Trumps egen datter.

'Det er det, han gør'

Det er den påstand, at præsidenten er helt vild med fast food fra McDonald's, som Tiffany Trump nu sætter ord på.

Direkte adspurgt af det amerikanske sladdermedie TMZ fortæller Trumps yngste datter om faderens hang til mad fra den kendte fast food-kæde:

»Det er det, han gør, han elsker McDonald's,« siger Tiffany Trump, der derefter bliver spurgt om, hvorvidt påstanden om, at præsidenten spiser McDonald's hver aften i sengen, er sand. Til det svarer hun:

»Det ville han ønske, ikke.«

Det er dog ikke umiddelbart en hemmelighed, at Donald Trump er glad for mad fra McDonald's. Tilbage i 2016, efter Trump vandt nomineringen som den republikanske præsidentkandidat, delte Trump et billede på Instagram, hvor han er i fuld gang med en menu fra netop McDonald's.

Celebrating 1237! #Trump2016

Et opslag delt af President Donald J. Trump (@realdonaldtrump) den

Blandt andre kontroversieller udmeldinger i bogen er, at Trumps tidligere rådgiver Steve Bannon gennem længere tid har været stærkt utilfreds med præsidenten. Det samme skal være tilfældet med flere andre tætte rådgivere. På det seneste har specielt Bannon dog taget afstand fra påstandene i bogen.

Han har blandt andet været ude og sige undskyld til præsidenten, og at han fortsat støtter ham.

Trumps reaktion på Michael Wolffs bog har været hård. I flere tweets har han langet ud efter både forfatter og bogens indhold:

'Jeg har måttet finde mig i meget fra Fake News fra den dag, hvor det annonceret, jeg ville stille op som præsident. Nu skal jeg finde mig i en Fake Bog skrevet af en totalt miskrediteret forfatter. Ronald Reagan havde de samme problemer og håndterede det godt. Det samme vil jeg!'.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Forbrugerombudsmanden advarer: Får du...
bt.dk
Avicii døde pludseligt: Nu udtaler...
bt.dk
Jackson-familien er dybt bekymret for...
bt.dk
FIFA vil udvide turnering: Er blevet...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx