Af - 08/10-14 19:30

Tv-værter blev angrebet med sten: Godt de ikke så denne nummerpladeTv-værter blev angrebet med sten: Godt de ikke så denne nummerplade

Top Gear-værterne blev stenet ud af Argentina på grund af en nummerplade. Nu har politiet fundet endnu et sæt plader, som opfattes anstødelige.

storybild

(Billede: Polfoto)

Det skabte overskrifter verden over, da tv-værterne fra det populære og ofte provokerende tv-program, 'Top Gear' forleden måtte forlade Argentina i hast, fordi de turnerede med et sæt nummerplader med skriften 'H982 FKL,' som blev opfattet som en hån mod Argentinas nederlag til England i Falklandskrigen i 1982.

Tv-værter angrebet med sten på grund af denne nummerplade
Tv-værter angrebet med sten på grund af denne nummerplade

Nu har politiet i Tolhuin, Argentina, fundet endnu et par plader tilhørende BBC-programmet.

Med påskriften 'BE11 END' har pladerne provokeret myndighederne i det sydamerikanske land.

'Bell end' henviser nemlig til det, der på latin hedder 'glans penis' eller på dansk: penishovedet.

Top Gear-vært i racismeskandale
Top Gear-vært i racismeskandale

- Vi ved, at det ikke henviser til enden på en klokke, og at det er et ord, der i stedet beskriver hovedet på en penis, hvilket ofte bliver brugt nedsættende i England, siger en talsmand fra politiet ifølge Daily Mirror, der har billeder af nummerpladerne.

- Vi opfatter det som endnu en fornærmelse mod det argentinske folk, fortsætter talsmanden og forklarer, at pladerne, der blev fundet i den ødelagte, stenede bil, formodentlig skulle sættes på bilerne senere, hvis det ikke havde været for den kaotiske udvikling under optagelserne.

Sådan kom den ene bil til at se ud efter at være angrebet med sten

En talsperson for BBC oplyser, at nummerpladerne på intet tidspunkt var på. Det var tiltænkt en sidste scene, hvor bilerne skulle have spillet bil-fodbold, lyder forklaringen.

Populær tv-vært frygter fyring: Næste gang ryger jeg
Populær tv-vært frygter fyring: Næste gang ryger jeg

Den skandalombruste, Jeremy Clarkson, var i maj under beskyldning for at være rascist. Det fik hans kollega, James May, til at kalde ham netop det, der står på de beslaglagte nummerplader.

- Jeremy Clarkson er ikke en rascist. Han er et kæmpe pikhoved og mange andre ting, men ikke en rascist. Jeg ville aldrig arbejde med sådan en, sagde James May dengang.

Top Gear-vært undskylder over for seere
Top Gear-vært undskylder over for seere

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

DMI bekræfter rekord: Aldrig før har...
bt.dk
Medier: Weinstein anholdes fredag
bt.dk
Mand faldet over bord: Kæmpe...
bt.dk
Verdenskendt popstjerne deler frækt...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx