Af Niels Rytter - 12/01-18 07:58

Hov: 37 kvinder blev gravide - selv om de brugte populær prævention Hov: 37 kvinder blev gravide - selv om de brugte populær prævention

Kvinderne har søgt om abort

storybild

(Billede: Iris (modelfoto). )

Ved du noget om sagen? Så hører BT meget gerne fra dig. Send en mail til 1929@bt.dk eller skriv en besked til os her på Facebook.

37 svenske kvinder er mod deres ønske blevet gravide, selvom de har anvendt app'en 'Natural Cycles', der markedsføres som et ikke-hormonelt præventionsprodukt.

De 37 kvinder har søgt om abort  på 'Södersjukhuset' i Stockholm, og nu har sygehuset anmeldt den populære app, som også danske kvinder kan downloade, til den svenske pendant til Lægemiddelstyrelsen (på svensk Läkemedelsverket, red.).

Det skriver det svenske nyhedsbureau Siren ifølge flere svenske medier, herunder Aftonbladet.'Natural Cycles', der ifølge videnskab.dk tilbage i februar i fjor blev den første og eneste app godkendt som et medicinsk præventionsmiddel af en EU-tilsynsmyndighed, giver besked om, hvornår kvinden har størst risiko for at blive gravid. Det gør den ved at måle, hvornår den kvindelige bruger har ægløsning.

Helt konkret skal brugeren måle sin temperatur, tidligt om morgenen, hvorefter 'Natural Cycles beregner', om der er tale om en såkaldt rød eller grøn dag, forklares det på hjemmesiden.»Det er en ny metode, og vi ser en række uønskede graviditeter. Derfor har vi ('Södersjukhuset' i Stockholm, red.) nu sendt en anmeldelse til Lægemiddelsstyrelsen,« siger Carina Montin, jordmoder, ifølge Aftonbladet.

De 37 kvinder, der har søgt om abort, og som Södersjukhuset samtidig sætter i forbindelse med brugen af app'en 'Natural Cycles', er et lille udsnit af de i alt 700 kvinder, der fra september 2017 og frem til i dag har søgt om abort.

Grundlæggeren bag den nu anmeldte app er svensk og hedder Elina Berglund. Sammen med sin mand, Raoul Scherwitzl, kommenterer hun på anmeldelsen fra det svenske sygehus via sit britiske PR-bureau.»Ingen prævention er 100% effektiv, og uønskede graviditeter er desværre en risiko, der er forbundet med alle præventionsmidler. Natural Cycles har en Pearl Index på 7, hvilket betyder en effektivitet på 93 %, hvilket vi også kommunikerer ud. Med et nyt og populært præventionsmiddel på markedet, så kan man givetvis forvente, at uønskede graviditeter vil finde sted,« lyder det i udtalelsen fra Elina Berglund, som bla. Aftonbladet har bragt.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Var med på arbejde: Alexandra udtaler...
bt.dk
Rektor mødte ind til chokerende syn i...
bt.dk
Se billedet: Prins Nikolai er på...
bt.dk
Michael Rasmussen indrømmer: Jeg var...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx