Af - 20/01-15 10:43; Opdateret: 20/01-15 12:28

Disse 6 stærke fotos skal advare os mod farligt stofDisse 6 stærke fotos skal advare os mod farligt stof

Kampagnen 'Fimpa Spice' er stablet på benene takket være frivilliges indsats.

Bildstrecke im Grossformat »

Se kampagnebillederne herover.

En svensk reklamemand er så påvirket af en episode med stoffet 'spice', at han har stablet sin egen kampagne på benene - det hele baseret på frivillige kræfter.

Emil Daun fra reklamebureauet Bild & Reklam i Visby var nemlig vidne til en episode, hvor en person var helt slået ud efter at have taget spice.

- Det var omkring to år siden, hvor jeg forbi en lejlighed, som jeg lejer ud. Da jeg kom indenfor, så jeg en fyr på omkring 25 år, som var slået fuldstændig ud efter at have taget spice. Hans 16-årige kæreste tog sig af ham og plejede ham, fortæller Emil Daun til metroxpress.

Han kalder det for noget af det værste, han nogensinde har været vidne til.

Syntetisk stof kommer over grænsen fra Sverige
Syntetisk stof kommer over grænsen fra Sverige

Efter episoden vidste Emil Daun med det samme, at han ville gøre noget for at stoppe yderligere spredning af stoffet. Derfor satte han sine kolleger på bureauet og flere personer fra lokalsamfundet i gang med at bidrage til kampagnen, fortæller han. Det var nemlig vigtigt for ham, at projektet ikke blev misforstået som et forsøg på at promovere hans reklamebureau.

I kampagnens tekster lyder det blandt andet, at spice er et sygt lotteri, hvor man kan trække 'nitten'.

- Jeg håber på at kunne skabe øget bevidsthed omkring stoffet. Der er allerede en del materiale tilgængeligt, så dette skal kunne tilføje noget. Og i sidste ende håber jeg, at de, der overvejer at tage spice for første gang, lader være, siger Emil Daun.

På kampagnens hjemmeside opfordrer Emil Daun alle, der er interesserede, til at downloade og dele billederne og videoen, der advarer mod spice. Han ønsker, at kampagnen videreudvikles og får sit eget liv i de lokalsamfund, skoler og institutioner, der har fået øjnene op for projektet.

16-årige Mia Maja kvittede sit stofmisbrug: - Jeg VILLE være clean
16-årige Mia Maja kvittede sit stofmisbrug: - Jeg VILLE være clean

Politiet advarer: Dræber-rusmiddel i omløb blandt teenagere
Politiet advarer: Dræber-rusmiddel i omløb blandt teenagere

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx