Af Bo Norström Weile - 10/07-15 22:43

Heftige protester ved Grækenlands parlamentHeftige protester ved Grækenlands parlament

Tusinder er samlet ved parlamentet i Athen, hvor politikerne fredag aften stemmer om en ny reformpakke.

storybild

Demonstranterne på Syntagma-pladsen i Athen råber slagord og har bannere med tekster som "Grækenland er ikke en koloni" og "Nej, vælt låneprogrammet". Billedet her er fra demonstrationerne på pladsen i torsdags. (Billede: Polfoto/Arkiv)

Flere tusinde demonstranter fra den græske venstrefløj er samlet foran parlamentet i den græske hovedstad, Athen, for at vise deres modstand mod den reformpakke, parlamentsmedlemmerne skal stemme om fredag aften.

Pakken indeholder nedskæringer på flere områder og en skattestigning og minder om den pakke, som grækerne afviste ved en folkeafstemning i søndags.

Græske konservative bakker Tsipras op
Græske konservative bakker Tsipras op

Fredagens protest er noget mindre end de demonstrationer, der fandt sted forud for søndagens folkeafstemning, men det er en påmindelse om den græske venstrefløjs modstand mod flere nedskæringer.

Demonstranterne på Syntagma-pladsen i Athen råber slagord og har bannere med tekster som "Grækenland er ikke en koloni" og "Nej, vælt låneprogrammet".

Premierminister Alexis Tsipras søger parlamentets politiske opbakning til den pakke, han håber, at kreditorerne vil godtage i bytte for 53, 5 milliarder euro i nye lån, skriver flere medier.

Håbet er, at en aftale kan forhindre, at Grækenland må forlade eurozonen.

Hollande: Græsk forslag er troværdigt
Hollande: Græsk forslag er troværdigt

Danmark er parat til at yde nødhjælp ved græsk euroexit
Danmark er parat til at yde nødhjælp ved græsk euroexit

Tsipras har sikret sig støtte fra midterpartierne og højrefløjen, men møder stærk modstand fra venstrefløjen i sit eget parti, Syriza.

Mens tusindvis af venstrefløjsstøtter demonstrerede foran parlamentet fredag aften viste en ny meningsmåling, at 55 procent af grækerne mener, at det var det rigtige valg at stemme nej i sidste uge.

Målingen viser også, at 84 procent af grækerne ønsker at beholde euroen, mens kun 12 procent ønsker at få landets gamle valuta, drakmer, tilbage.

Græske banker holder lukket til på mandag
Græske banker holder lukket til på mandag

Ups! Græsk finansminister viser noter fra EU-møde frem
Ups! Græsk finansminister viser noter fra EU-møde frem

Målingen viser også en udbredt pessimisme blandt grækerne. Næsten 60 procent af de adspurgte forventer, at deres økonomiske situation bliver værre i løbet af det næste år, mens færre end hver tiende forventer, at situationen bliver bedre.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Denne sportsgren beskytter kroppen...
bt.dk
Dansktoppens nye overraskende...
bt.dk
Hareide-kriger skadet før VM: Det,...
bt.dk
Annette Heick: Jeg hader at indrømme...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx