Af Ritzau - 08/01-17 07:45; Opdateret: 08/01-17 09:29

Bilbombe i Bagdad dræber mindst 12 personer og sårer 50Bilbombe i Bagdad dræber mindst 12 personer og sårer 50

Islamisk Stat tager skyld for bombe mod marked i Bagdad. Det er endnu et angreb i en række af mange på en uge.

storybild

En bilbombe kostede for få dage siden adskillige personer livet i Bagdad. Her inspicerer lokale stedets efter eksplosionen. Søndag har en bilbombe dræbt mennesker i en anden del af den irakiske hovedstad. Arkivfoto (Billede: Reuters/Wissm Al-okili)

Op mod 13 mennesker har mistet livet, mens dusinvis andre er blevet såret af en bilbombe i Bagdad. Det oplyser politiet og hospitalskilder til nyhedsbureauet Reuters.

Dødstallet bliver af nyhedsbureauet AFP angivet til at være mindst 11. Mediet citerer læger for oplysningen, mens dpa melder om otte dræbte.

Bomben er eksploderet søndag i den østlige del af Iraks hovedstad. Den ekstremistiske gruppe Islamisk Stat (IS) siger i en erklæring ifølge Reuters, at den står bag angrebet.

Angrebet var rettet mod et grøntsagsmarked i Jamila-distriktet. Det er et overvejende shiamuslimsk område af byen.

- En soldat ved indgangen til markedet i Jamila åbnede ild mod en bil med en selvmordsbomber i, efter at han havde set det mistænkelige køretøj. Men terroristen sprængte sin bil i luften, siger Saad Maan, talsmand for indenrigsministeren, ifølge AFP.

Det er knap en uge siden, at et selvmordsangreb i Bagdad kostede flere end 30 mennesker livet, mens godt 60 blev meldt såret. Det var det blodigste angreb i hovedstaden i to måneder.

Også her var der tale om en bilbombe. En selvmorder detonerede sprængladningen på et travlt torv i bydelen Sadr. Mange mennesker var samlet på torvets marked.

Bombeangrebet i sidste uge har Islamisk Stat (IS) også taget skylden for.

Også nytårsaften blev Bagdad ramme om et blodbad. 28 mennesker blev dræbt, da to personer sprængte sig selv i luften. Det skete ligeledes på et marked.

Irak har været præget af krig og efterfølgende blodig vold, siden USA og en koalition med blandt andet Danmark i 2003 invaderede landet og fjernede præsident Saddam Hussein.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Populær radiovært vender tilbage...
bt.dk
Kongehuset: Derfor var Fritz Schur...
bt.dk
Nadia Shila: Jeg har ændret mig som mor
bt.dk
For 28 måneder siden faldt...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx