Af David Andersen - 28/11-17 09:49

Kvinde med Downs syndrom leverer sensation til Miss USAKvinde med Downs syndrom leverer sensation til Miss USA

22-årige Mikayla Holmgren vandt hele to priser til mandagens Miss Minnesota-konkurrence - som den første deltager med downs syndrom nogensinde.

storybild

Søndag skulle det afgøres i Minnesota, hvem der bliver delstatens deltager i den årlige Miss USA-konkurrence.

Blandt de unge, håbefulde deltager fandt man 22-årige Mikayla Holmgren, der er danser og universitetsstuderende, arbejder for socialt udsatte - og er født med Downs syndrom.

I 2015 vandt hun skønhedskonkurrencen Minnesota Miss Amazing, som er for kvinder med handicaps, og det gav hende blod på tanden til at prøve kræfter med statens allersmukkeste kvinder i Miss Minnesota.

Derfor var glæden også enorm, da det lykkedes at blive udtaget.

»Jeg havde ikke forstået, at det var en del af Miss USA og Miss Universe-konkurrencerne, og det tog mig et par uger at fatte det enorme omfang af det hele, og hvor stort det var, at hun var kommer med, siger kvindens mor, Sandi Holmgren, til Buzzfeed.

Mikayla skrev historie som den første deltager i konkurrencerne nogensinde, der har downs syndrom, men det stoppede ikke der. I søndags kvitterede hun nemlig for tilliden ved at blæse både dommere og publikum væk og vinde hele to priser - Spirit of Miss USA Award og Director's Award.

Efter den sensationelle debut på den helt store scene melder Mikayla Holmgren ud, at det kun er startskuddet til noget endnu større. Hun vil være bannerfører for at kvinder med handicaps kan konkurrere på lige fod med 'almindelige' mennesker.

»Jeg vil lave modelarbejde og danse mere. Jeg har en lys fremtid, siger hun selvsikkert ifølge Buzzfeed.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Linse tordner mod TV3: Det er totalt...
bt.dk
Prins Charles skal arve historisk...
bt.dk
Kendt hotelkædes filial skal betale...
bt.dk
Ekspert slår alarm: 'Det her er den...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx