Af - 11/05-16 13:39

Formodet kvinde-morder anholdt i Nyhavn og udleveret til SpanienFormodet kvinde-morder anholdt i Nyhavn og udleveret til Spanien

Den britiske mand ringede selv til politiet, men da de ankom, fik han pludselig travlt.

Bildstrecke im Grossformat »

En 33-årig britisk mand blev i går udleveret fra Danmark til Spanien, hvor han er mistænkt for at stå bag drabet på sin tidligere kæreste, Lisa Brown, der forsvandt sporløst i Spanien for seks måneder siden.

Sagen har vakt stor opsigt i Storbritannien, hvor Lisas familie blandt andet har haft kontakt med premierminister David Cameron for at bede ham om hjælp til at få anholdt deres datters formodede drabsmand.

Det skete den 14- april i år i Nyhavn i København, hvor han befandt sig på en af gadens mere snuskede beværtninger.

Uhyggelig seriemorder kendt skyldig i ni drab
Uhyggelig seriemorder kendt skyldig i ni drab

Her gik det angiveligt pludselig op for ham, at han var efterlyst internationalt for drab, hvilket fik ham til at kontakte de danske myndigheder.

- Han befandt sig i Nyhavn, og herfra ringede han selv til Københavns Politi, der kørte ud for at anholde ham, siger anklageren i sagen, Søren Harbo, til Metroxpress.

Men selvom han selv tog kontakt til politiet, så havde han tilsyneladende ikke forberedt sig særlig godt, for da politiet ankom, fik han pludselig travlt.

- I forbindelse med anholdelsen smed han flere mobiltelefoner fra sig, der endte i vandet. Dem måtte dykkere så efterfølgende få fat i, så de kunne blive sendt til Spanien, siger Søren Harbo.

12 års fængsel for drab på kvinde i badeværelse på Amager
12 års fængsel for drab på kvinde i badeværelse på Amager

I forbindelse med forhandlingerne om udlevering, havde den 33-årige brite nægtet sig skyldig i drab, men han modsatte sig ikke udleveringen til Spanien.

- Vi har ikke set på beviserne mod ham. Vi har udelukkende forholdt os til, at han var dømt in absentia i Spanien, og at de derfor gerne ville have ham udleveret, siger han.

Spansk politi mener, at den 33-årige har slået den 32-årige Lisa Brown ihjel, og at han sandsynligvis har skilt sig af med liget ved at smide det i havet ud for kysten.

Knivvold i København er på det højeste niveau i fem år
Knivvold i København er på det højeste niveau i fem år

Ifølge Daily Mail er en anden brite også blevet arresteret i sagen i løbet af de sidste par uger.

Lisa Browns niårige søn Marco bor nu hos sin far


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Forældre raser over børne-program på...
bt.dk
Ballade internt i regeringen: Var det...
bt.dk
Kvinde fik 60.000 kroner for at stige...
bt.dk
Uhyggeligt gidseldrama i Frankrig: Nu...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx