Af - 11/05-16 13:39

Formodet kvinde-morder anholdt i Nyhavn og udleveret til SpanienFormodet kvinde-morder anholdt i Nyhavn og udleveret til Spanien

Den britiske mand ringede selv til politiet, men da de ankom, fik han pludselig travlt.

Bildstrecke im Grossformat »

En 33-årig britisk mand blev i går udleveret fra Danmark til Spanien, hvor han er mistænkt for at stå bag drabet på sin tidligere kæreste, Lisa Brown, der forsvandt sporløst i Spanien for seks måneder siden.

Sagen har vakt stor opsigt i Storbritannien, hvor Lisas familie blandt andet har haft kontakt med premierminister David Cameron for at bede ham om hjælp til at få anholdt deres datters formodede drabsmand.

Det skete den 14- april i år i Nyhavn i København, hvor han befandt sig på en af gadens mere snuskede beværtninger.

Uhyggelig seriemorder kendt skyldig i ni drab
Uhyggelig seriemorder kendt skyldig i ni drab

Her gik det angiveligt pludselig op for ham, at han var efterlyst internationalt for drab, hvilket fik ham til at kontakte de danske myndigheder.

- Han befandt sig i Nyhavn, og herfra ringede han selv til Københavns Politi, der kørte ud for at anholde ham, siger anklageren i sagen, Søren Harbo, til Metroxpress.

Men selvom han selv tog kontakt til politiet, så havde han tilsyneladende ikke forberedt sig særlig godt, for da politiet ankom, fik han pludselig travlt.

- I forbindelse med anholdelsen smed han flere mobiltelefoner fra sig, der endte i vandet. Dem måtte dykkere så efterfølgende få fat i, så de kunne blive sendt til Spanien, siger Søren Harbo.

12 års fængsel for drab på kvinde i badeværelse på Amager
12 års fængsel for drab på kvinde i badeværelse på Amager

I forbindelse med forhandlingerne om udlevering, havde den 33-årige brite nægtet sig skyldig i drab, men han modsatte sig ikke udleveringen til Spanien.

- Vi har ikke set på beviserne mod ham. Vi har udelukkende forholdt os til, at han var dømt in absentia i Spanien, og at de derfor gerne ville have ham udleveret, siger han.

Spansk politi mener, at den 33-årige har slået den 32-årige Lisa Brown ihjel, og at han sandsynligvis har skilt sig af med liget ved at smide det i havet ud for kysten.

Knivvold i København er på det højeste niveau i fem år
Knivvold i København er på det højeste niveau i fem år

Ifølge Daily Mail er en anden brite også blevet arresteret i sagen i løbet af de sidste par uger.

Lisa Browns niårige søn Marco bor nu hos sin far


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx