Af - 07/07-14 21:56

Indvandrerkvinder bruger mindre præventionIndvandrerkvinder bruger mindre prævention

De norskefødte kvinder er angiveligt bedre til at bruge prævention end indvandrerkvinder. Eksperter mener, at årsagen kan være sprogbarrierer.

storybild

- Sundhedsvæsenet har store udfordringer for at gøre denne information om prævention tilgængelig, forklarer en ekspert på hvorfor, indvandrerkvinder bruger mindre prævention. (Billede: Polfoto)

En ny undersøgelse fra Universitetet i Bergen viser store forskelle på brugen af prævention blandt indvandrerkvinder og kvinder, som er født i Norge.

Knap 900.000 kvinder er blevet spurgt i undersøgelsen, som viser, at 38 procent af de norskfødte kvinder i alderen 16 til 45 år bruger hormonelle præventionsmidler, hvorimod tallet lød på 15 til 24 procent blandt indvandrergruppen.

Kommune giver fri prævention til unge
Kommune giver fri prævention til unge

- Konsekvensen er flere fødsler, og for mange er det ikke lykken med en stor familie, fortæller jordmoder Kristin Næss-Andersen fra Ullevål sygehus til Aftenposten.

Fakhra Salimi, leder af centret MIRA, et ressourcecenter for kvinder med minoritetsbaggrund, tror, at sprogbarrieren er en af årsagerne til den markante forskel, da der ikke findes ordentlig information om emnet på kvindernes sprog.

P-pille til mænd: Slut med graviditet - og udløsning!
P-pille til mænd: Slut med graviditet - og udløsning!

265.000 kvinder får de farligste p-piller
265.000 kvinder får de farligste p-piller

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx