Af - 13/09-15 11:12; Opdateret: 13/09-15 11:36

TV: 'Halshugning' - Snart får denne mand flyttet hovedet over på ny kropTV: 'Halshugning' - Snart får denne mand flyttet hovedet over på ny krop

Nu er der sat tidspunkt for verdens første hovedtransplantation.

Om to år og et par måneder vil verden blive vidne til den første hovedtransplantation nogensinde - eller i hvert fald forsøget derpå. Det skriver FOX News.

Valery Spiridonov, som er diagnosticeret med en speciel type muskelsvind kaldet Werdnig-Hoffmann sygdom, har meldt sig frivilligt til at være forsøgsperson på verdens første hovedtransplantation. Nyheden kom frem tidligere på året, men nu sætter operationen kirurg, italienske Sergio Canavero, tidspunkt for operationen: December 2017.


- Da jeg indså, at jeg kunne deltage i noget virkelig stort og vigtigt, var jeg ikke i tvivl, og jeg begyndte at arbejde i denne retning. Det eneste, jeg føler, er en behagelig utålmodighed, som om jeg har forberedt mig på noget vigtigt hele mit liv, og det snart skal ske, siger Valery Spiridonov.

Læge reddede mands afhuggede hånd: Syede den fast på benet
Læge reddede mands afhuggede hånd: Syede den fast på benet

Den russiske datalog kan forvente en operation på op til 36 timer. Og operationen vil kræve, at Valery Spiridonovs hoved, på samme måde som donorkroppen, skal køles ned for at forlænge den periode cellerne kan leve uden ilt.Læge advarer mod populære kosmetiske indgreb forneden
Læge advarer mod populære kosmetiske indgreb forneden

Derudover er der mange tests og analyser, som skal udføres, før operationen kan finde sted. Der er eksempelvis store spørgsmål omkring, hvordan hjernen håndterer operationen. Ifølge Raymond Dieter, kirurg fra Glen Ellyn, Illinois, er der tale om få minutter, før hjernen dør uden blodcirkulation.

- På tre til fem minutter, hvis vi ikke har cirkulation tilbage i hjernen, dør du, fortæller kirurgen til NBC.

Den russiske 'prøvekanin' håber på, at operationen eller den viden, som kommer ud af det, kan bane vejen for et nyt liv for handicappede mennesker verden over.


LÆS OGSÅ: Anklage: Læge spenderede forskningspenge på luksus

LÆS OGSÅ: Vil du tabe dig? Mindre fedt er bedre end færre kulhydrater

LÆS OGSÅ: Teenagere ramt af lynet: Blev reddet af deres kærlighed

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx