Af - 21/09-16 12:30; Opdateret: 21/09-16 12:54

TV: Denne uhyggelige video skal få dig til at stoppe med at rygeTV: Denne uhyggelige video skal få dig til at stoppe med at ryge

- Kender du en ryger, der burde se videoen?

I denne uge har den norske sundhedsstyrelse, Helsedirektoratet, indledt en kampagne, der skal få folk til at stoppe med at ryge.

I den forbindelse har de fået produceret en video, der sætter et uhyggeligt fokus på lungekræft, som rygning i 8 ud af 10 tilfælde står bag.

Topforskere: Danskerne frarøves viden om farlig forbrugerkemi
Topforskere: Danskerne frarøves viden om farlig forbrugerkemi

- En del vil nok synes, den nye kampagne er skræmmende. Det har vi forståelse for. Men det filmen viser, er desværre en virkelighed for alt for mange mennesker. Målet med filmen er, at få folk til at stoppe med at ryge og vise, at der findes hjælp til at holde op. Det kan spare mange mennesker for unødig lidelse og en alt for tidlig død, lyder det fra direktøren for Helsedirektoratet, Bjørn Guldvog, ifølge tv2.no.

I Danmark bliver lidt under 5000 personer hvert år diagnosticeret med lungekræft, og at det er en særdeles alvorlig diagnose afspejles i overlevelsesprocenterne, der fem år efter diagnosticering er på 12 procent for mænd og 17 procent for kvinder.

Jeanette er uhelbredeligt syg: Måske bliver jeg ikke 35 år
Jeanette er uhelbredeligt syg: Måske bliver jeg ikke 35 år

Hvis du vil have hjælp med at stoppe med at ryge, kan du besøge stoplinien.dk eller ringe på 80313131.

I fataboksen til højre kan du se, hvad symptomerne er på lungekræft.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx