Af Sebastian Bjerring Jensen - 16/07-17 13:47

Måske er vi ikke alene: Astronomer fanger 'meget mærkelige signaler' fra rummetMåske er vi ikke alene: Astronomer fanger 'meget mærkelige signaler' fra rummet

'Et mærkeligt signal'.

storybild

(Billede: NASA/Arkivfoto)

Sådan beskriver en række astronomer de radiosignaler, som er kommet fra en lille stjerne ved navn Ross 128. Det skriver MSN.

Astronomerne modtog signalerne den 12. maj, da de observerede den lille dværgstjerne med et såkaldt radioteleskop fra Arecibo observatoriet i Puerto Rico.

LÆS OGSÅ: Historisk gennembrud: Forskere opsnapper radiosignaler fra fjern galakse

Ifølge Abel Méndez, der er astrobiolog på University of Puerto Rico, er det urealistisk, at signalerne er et tegn på intelligent liv i rummet, men understreger også, at han ikke tør udelukke det.

Men hvad er så forklaringen på de mærkværdige signaler fra Ross 128?

LÆS OGSÅ: Mystisk signal fra rummet har undret eksperter i 40 år - men nu har en astronom måske fundet svaret

Abel Méndez' bedste bud er, at signalerne kommer fra et objekt, som mennesker har sat ud i rummet. Det kan eksempelvis være en satellit:

»Synsfladen fra Arecibo er bred nok til, at signalet kan være modtaget fra et objekt i synsfeltet og ikke stjernen,« siger Abel Méndez ifølge MSN.

Alligevel har astrobiologen i et blogindlæg fra den 12. juli skrevet, at 'vi aldrig har set en satellit udsende sådan nogle signaler', og at signalerne er 'meget mærkelige'.

Tiden må dog vise, om signalet rent faktisk stammer fra selve stjernen. Fra søndag og fremad vil holdet af astronomer foretage utallige observationer af Ross 126 og de nærliggende stjerner, så de kan blive klogere på de modtagne signaler.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Lægevagten i kæmpe brøler - havde...
bt.dk
Royal Run er i gang: Kan du spotte...
bt.dk
Donald Trump i smutter: Kom til at...
bt.dk
Forlystelse lukket: Kvinde ramte træ...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx