Af Ritzau - 09/11-16 19:23

Præsident Trump giver amerikanske avisredaktører en lammerPræsident Trump giver amerikanske avisredaktører en lammer

Overraskelsen over de amerikanske vælgeres valg af præsident præger onsdagens avisforsider i USA.

storybild

De amerikanske aviser har onsdag ryddet forsiderne med enkle overskrifter om Donald Trumps overraskende valgsejr. (Billede: Free/Minna Skau, Ritzau)

De amerikanske aviser, der med ganske få undtagelser støttede Hillary Clinton i præsidentvalgkampen, har ryddet onsdagens forsider med enkle overskrifter.

Valget blev først afklaret godt ud på natten, så flere af de større aviser rundt i landet udkommer med forsider, der taler om en uafklaret situation.

Men blandt dem, der har nået at få nyheden med, nøjes flere med en helt kort overskrift på forsiden: "Præsident Trump". Det gælder blandt andet finansavisen Wall Street Journal og den store tabloidavis New York Post.

Storbyen New Yorks anden store tabloidavis, The Daily News, går længst i sit valg af kommenterende forside. Avisen bringer et billede at præsidentboligen, Det Hvide Hus, bag ordene "Rædselshuset".

Rigtig mange aviser spiller på Trumps navn. Både New York Times og Washington Post konstaterer, at "Trump triumferer", mens andre taler om "Trump-kortet" og "Trump-bølgen".

Andre sætter lidt flere ord på overraskelsen.

Alabama-avisen Montgomery Advertiser skriver "Det er sandt" (Believe it), Alaska-avisen Juneau Empire skriver om "Amerikas nye virkelighed", mens andre har overskrifter som "Verdens chok", "Trump slår alle odds" og "Trump lammer Amerika".

Trumps egen evne til at tale i overskrifter og et af hans egne yndlingsord er også kommet med.

Trump har under valgkampen flittigt brugt det engelske ord "huge", der beskriver noget kæmpestort, til at omtale omfanget af hans kommende valgsejr.

En enkelt avis nøjes med dét ene ord på forsiden. Mens andre beskriver valgresultatet som "En lammer".

Der er også referencer til den højrøstede forretningsmands fortid i reality-tv, hvor han især har været kendt for at nyde at fyre deltagere i tv-showet "The Apprentice".

I tv-udgaven lød det ofte: Du er fyret. I Iowa-avisen Des Moines Register bliver det onsdag til "Du er hyret".

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ny drejning i sagen: Årets boksebrag...
bt.dk
Verdens tredjestørste butik på vej...
bt.dk
Kvinde fik 60.000 kroner for at stige...
bt.dk
Så vildt bliver det i ‘Divaer i junglen’
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx