Af Ritzau - 15/01-14 14:45

Rusland vil lukke Arctic Sunrise-sag i februarRusland vil lukke Arctic Sunrise-sag i februar

Det har været nødvendigt at udføre ekspertundersøgelser, før sagen om Arctic Sunrise kan lukkes.

Rusland vil lukke Arctic Sunrise-sag i februar Det har været nødvendigt at udføre ekspertundersøgelser, før sagen om Arctic Sunrise kan lukkes.

Straffesagen mod 30 Greenpeaceaktivister, som blev anholdt og sigtet for hooliganisme i forbindelse med en miljøaktion mod russiske olieboringer sidste år, ventes at blive afsluttet i februar.

Det siger en advokat for de kautionsløsladte aktivister, som sad varefængslet fra september til december sidste år, først i Murmansk og siden i Sankt Petersborg.

- Jeg regner med, at afslutningen af kriminalsagen vil blive endeligt afsluttet i februar, siger advokaten Andrej Sutjkov til nyhedsbureauet Itar-Tass.

Blandt aktivisterne var danskeren Anne Mie Roer Jensen, som var tredjestyrmand på skibet Arctic Sunrise, som russerne tilbageholdt.

Advokaten forklarer, at det har været nødvendigt at udføre ekspertundersøgelser og udarbejde en plan for overflytningen af aktivisternes personlige ejendele og deres tilbageholdte skib Arctic Sunrise - som vil blive frigivet efter disse undersøgelser.

I alt blev 30 aktivister - besætningsmedlemmer og to freelance-fotografer - taget til fange af bevæbnede russiske specialstyrker 18. september under en aktion mod Gazprom-platformen Prirazlomnaya i Arktis.

Greenpeace-skibet blev trukket til Murmansk, hvor de 30 blev fængslet og tiltalt for først pirateri siden for hooliganisme.

Efter 63 dages tilbageholdelse blev Anne Mie Roer Jensen 21. november løsladt mod kaution, men uden mulighed for at forlade Skt. Petersborg.

Det russiske parlament tildelte 18. december samtlige 30 amnesti, og efter en del papirarbejde kunne samtlige 26 udenlandske statsborgere, der er omfattet af amnestien, forlade Rusland kort før nytår.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Stewardesse faldt ud af fly og døde
bt.dk
Mere dårligt nyt til Hareide!...
bt.dk
S: Skilsmissepar skal tvinges til en...
bt.dk
Stjerne-skuespiller blev til grin...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx