Af - 22/10-14 18:57; Opdateret: 22/10-14 20:07

Ung lærerinde blev sendt hjem, fordi hun havde tatoveringerUng lærerinde blev sendt hjem, fordi hun havde tatoveringer

En 26-årig lærerstuderende fra det nordøstlige England blev sendt hjem fra sit job, da skoleledelsen så hendes synlige tatoveringer.

Bildstrecke im Grossformat »

Charlotte Tumilty har tatoveringer på begge arme, på fingrene, på overkroppen og på dele af halsen. Det blev for meget for den katolske skole, hvor hun netop var begyndt i praktik.

Tatoveringer er i løbet af de seneste årtier gået fra at være et populært symbol hos sømænd til at være en ganske udbredt kropsudsmykning.

Afstemning
Er det i orden, at skolen sendte Charlotte Tumilty hjem på grund af tatoveringerne?

Men blækket i huden bliver fortsat ikke tolereret alle steder.

Det måtte Charlotte Tumilty, en 26-årig lærerstuderende fra Hartlepool i det nordøstlige England, erkende, da hun mødte op til sin første time som hjælpelærer på den katolske skole St John Vianney's Primary. Det skriver Daily Mail.

Fascinerende video: Se en tatovering blive lavet helt tæt på
Fascinerende video: Se en tatovering blive lavet helt tæt på

Efter mindre end en time blev hun nemlig, ifølge eget udsagn, bedt om at forlade skolen på grund af en række synlige tatoveringer på fingrene og på halsen.

- De dømte mig på forhånd, fordi de kunne se et par tatoveringer, siger Charlotte Tumilty til britiske Daily Mail.

Ifølge den 26-årige lærerstuderende var hun – på trods af de mange tatoveringer – blevet godkendt af skolens ledelse, inden hun mødte op.

På et møde var skolen og den kommende lærerinde blevet enige om, at hendes udseende var acceptabelt, hvis hun fjernede sine piercinger.

Anettes tatovering gik galt: Har fået skåret huden af
Anettes tatovering gik galt: Har fået skåret huden af

Charlotte Tumilty havde oven i købet sørget for at iklæde sig tøj, der dækkede langt de fleste af hendes tatoveringer, men det var altså ikke nok.

Kort efter ankomsten til skolen, blev hun trukket til side af en kvinde og bedt om at forlade skolen. Angiveligt fordi man stadig kunne se en del af tatoveringen på halsen.

- Jeg foreslog, at jeg kunne tage en trøje på, der dækkede min hals. Men kvinden sagde 'det er slet ikke min pointe – det her er en katolsk skole, og tatoveringer er ikke tilladt', forklarer Charlotte Tumilty til Daily Mail.

Cheryl Cole: Derfor fik jeg lavet min numse-tatovering
Cheryl Cole: Derfor fik jeg lavet min numse-tatovering

Efter episoden er blevet berørt i britiske medier er der dog opstået en del tvivl om hændelsesforløbet. I hvert fald afviser skolen, St John Vianney's Primary, at de direkte har bedt den lærerstuderende om at forlade stedet.

En talsmand fra St John Vianney's Primary fortæller, at man blot høfligt bad Charlotte Tumilty om at dække sine tatoveringer.

- Skolen forventer af sine ansatte, at de udviser et professionelt image, og vi har et regelsæt, der siger, at alle ansatte skal dække deres tatoveringer, siger overlærer Martin Boagey

'Kat-toveringer' er nu forbudt i New York
'Kat-toveringer' er nu forbudt i New York

Charlotte Tumilty regner ikke med at komme tilbage på skolen.

Er det i orden, at skolen forbyder lærerinden at komme? Og har du selv oplevet problemer med tatoveringer på arbejdsmarkedet? Kom med din holdning eller kommentar i debatten under artiklen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kvinde fundet død i rækkehus
bt.dk
Se billedet: Prins Nikolai er på...
bt.dk
Mange har misforstået hot tendens:...
bt.dk
Støjberg-opgør i Venstre: Det havde...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx