Af - 05/03-17 08:00

Ulækkert: Så meget tis er der i vandet i svømmehallerUlækkert: Så meget tis er der i vandet i svømmehaller

Der er rigtig meget urin i offentlige pools og boblebade, hvilket ikke bare er ulækkert, men også direkte skadeligt for kroppen.

Bildstrecke im Grossformat »
- Shampooen er også et rengøringsmiddel, men det er beregnet til hår, og virker derfor ikke til at rense urinen helt væk fra fliser og badeforhæng. Det har en meget neutral pH-værdi, hvor de skrappere rengøringsmidler har en pH-værdi af den høje skala. De tekniske råvarer i rengøringsmiddel og shampoo er helt forskellige, siger Louise Grønhøj til metroxpress. Der er en klar tendens til, at mænd er mere tilbøjelige til at tisse i brusebadet end kvinder. Der er 10 procent flere mænd end kvinder, der tisser i brusebadet derhjemme. Generelt er mændene bare mere åbne overfor at tisse andre steder end toilettet. Seks procent flere mænd end kvinder tisser i havvandet, og fire procent flere mænd end kvinder tisser i brusebade i sportsklubber og offentlige steder. Når dit forhæng er guldnet, så kan du ret effektivt få farven af ved at lægge det i blød i husholdningseddike og vand – blandingsforholdet 1-9 råder Louise Grønhøj. Rens efter i dit bad med grundrengøringsmiddel. Grundrengøringsmiddel er skrabere end de universale rengøringsmidler. De universale renøgringsmidler er for eksempel Ajax. Og hvis du vil være helt sikker på, at alt er urin er væk, så råder Louise Grønhøj dig også til at bruge rengøringsmiddel med desinficerende effekt, som for eksempel Rodalon. - Tis er sterilt, hvilket vil sige, at det ikke indeholder bakterier. Det forklarer Louise Grønhøj, der dog også lige påpeger, at der er undtagelser. Læs undtagelserne på næste slide... Hvis du er syg, kan dit tis dog indeholde bakterier, og så er det faktisk endnu en rigtig god grund til ikke at tisse i badet. Kilde: Louise Grønhøj. - Snavset sætter sig mest i fugerne, fortæller Lousie Grønhøj. Hun begrunder det blandt andet med, at fugerne ofte har en mere ujævn overflade end fliserne, ligesom fliserne ligger højere end fugerne. Når vand skal tørre, vil det derfor være ved fugerne, de sidste vandpytter ligger og tørrer ind.

I galleriet: Syv facts om at tisse i badet.

Så er det bevist én gang for alle: Folk tisser i vandet, når de er i svømmehallen.

Og de gør det i stor stil.

I hvert fald i Canada, hvor forskere fra University of Alberta har målt urinindholdet i 31 offentlige pools og boblebade.

De fandt frem til at, der i gennemsnit er 70 liter urin i en pool.

Nu er det ikke sådan, at man direkte svømmer i det pureste tis, for mængden er nok høj, men fylder ikke så meget i en svømmepøl på 830.000 liter.

Derfor skal du tisse i badet
Derfor skal du tisse i badet

Men resultater viser, at folk i gennemsnit tisser 7 centiliter, når de svømmer, og 19 procent af de adspurgte i en undersøgelse indrømmer, at de har tisset i en offentlig pool.

Værre står det til i de offentlige boblebade, hvor forskerne også fandt urin, og her er koncentrationen meget højere.

Det er direkte skadeligt, for selv om urin er sterilt, indeholder det bl.a. ammoniak og aminosyrer, og når man svømmer rundt i alle de biprodukter, kan man få infektioner i øjne og luftveje og endda udvikle astma, skriver The Independent.

Fem uhyggelige ting, alderen gør ved din penis
Fem uhyggelige ting, alderen gør ved din penis

LÆS OGSÅ: Svier det, når du tisser? Her er årsagerne

LÆS OGSÅ: Efter ferien: Klamme ting du ikke vidste, før du hoppede i swimming-poolen

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mourinho fik kritik for Champions...
bt.dk
Dansk designer forbavset over vare i...
bt.dk
Renterne er på vej op: Så stor bliver...
bt.dk
37-årig hacker bag afsløring af...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx