Af Julie Laurs Bundgaard - 27/07-17 21:56

En oplevelse fra begravelsen piner Dianas bror: Jeg har stadig mareridt om detEn oplevelse fra begravelsen piner Dianas bror: Jeg har stadig mareridt om det

I nyt interview afslører Charles Spencer, at særligt én oplevelse fra begravelsen har ætset sig ind i hans hukommelse.

storybild

Charles Spencer, Prins William, Prins Harry og Prins Charles så sørgmodigt på, mens Prinsesse Dianas kiste blev placeret i rustvognen efter begravelsesceremonien i Westminster Abbey d. 6 september 1997. Foto: REUTERS/Kieran Doherty/File Photo (Billede: Kieran Doherty)

20 året for prinsesse Dianas død er lige rundt om hjørnet. I den anledning har flere af hendes tætte familiemedlemmer ladet sig interviewe om den hårde tid. Senest i rækken er prinsessens bror, Charles Spencer, der i et interview med Radio 4 deler sine erindinger om prinsessens begravelse.

Det skriver BBC.

I interviewet afslører Charles Spencer, at særligt én oplevelse fra begravelsen har ætset sig ind i hans hukommelse.

»Det var uden sammenligning den værste del af dagen - at gå bag min søsters kiste med to drenge, der tydeligvis var i massiv sorg over deres mors død,« siger Jarl Spencer og tilføjer:

»Det var en bizar omstændighed, hvor vi bare blev bedt om at kigge lige frem. Men følelsen, den der kæmpe bølge af sorg, der vælter ind over en, mens man går igennem en tunnel af dybe følelser, den var virkelig rystende, og jeg har stadig mareridt om det i dag.«

Billedet af de unge prinser, der går med hovederne bøjet og næverne knyttet bag deres mors kiste, står klart i hukommelsen hos de mange milliarder af mennesker, der overværede sørgetoget fra Kensington Palace til St. James's Palace, eller så det i fjernsynet.

Siden har det været debatteret, hvorvidt prinserne overhovedet skulle have taget del i sørgetoget. Prins Harry, der var 12 år gammel, da hans mor døde, har meldt sin holdning klart ud.

»Jeg synes ikke, at noget barn burde blive bedt om at gøre det - ligegyldigt hvad omstændighederne er,« har prinsen udtalt i et interview med Newsweek.

I interviewet med Radio 4 fortæller Charles Spencer, at han dengang advokerede stærkt for, at prinserne ikke skulle gå bag deres mors kiste. Han mente ganske enkelt ikke, at prinsesse Diana ville have ønsket det.

Ifølge Charles Spencers udlægning af historien, blev han dog løjet for og fik at vide, at prinserne selv ønskede at deltage i sørgetoget. Derfor accepterede han i sidste ende beslutningen.

Den 6. september 1997 begyndte Prinsesse Dianas pompøse begravelse med en kortege fra Kensington Palace i London til St James's Palace, efterfulgt af en ceremoni i Westminster Abbey. To tusind mennesker deltog i ceremonien i kirken, mens mere end 32 millioner briter og to milliarder mennesker i resten af verden fulgte med på fjernsynet.

Dermed er prinsesse Dianas begravelse en af de største tv-begivenheder i verdenshistorien.

Prinsesse Dianas lig blev efter ceremonien i Westminster fragtet til hendes families ejendom 'Althorp', som ligger 121 kilometer nordvest for London. Her blev hun begravet, fordi hendes familie mente, det var det sikreste.

Siden da har der dog været fire episoder, hvor nogen har forsøgt at bryde ind i hendes grav. Det fortæller Charles Spencer i interviewet med Radio 4. Alle fire gange formåede man dog at fange de ubudne gæster, inden de nåede at forvolde skade.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet beder om hjælp: Har du set...
bt.dk
Brøndby-profil brød sammen på sit...
bt.dk
Ny popularitetsmåling: Topminister...
bt.dk
Her er vinderen af 'Divaer i Junglen'
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx