Af Niels Pedersen,Jeppe Elkjær Andersen - 25/01-18 13:33; Opdateret: 25/01-18 13:57

Ægtepar anklaget for at torturere deres 13 børn: En episode for 34 år siden har altid naget søsterenÆgtepar anklaget for at torturere deres 13 børn: En episode for 34 år siden har altid naget søsteren

Et sandt mareridt udspillede sig for Louise og David Turpins 13 børn gennem en årrække. Børnene blev sultet, nægtet bad og blev tortureret af forældrene, der i stedet valgte at give familiens to hunde mad. For få dage siden lykkedes et af børnene med at slippe væk og alarmere politiet.

storybild

Familien Turpin med de 13 børn fotograferet, da forældrene fornyede deres bryllupsløfter i 2016. Dengang anede ingen, hvordan børnenes liv var bag hjemmets fire vægge.

Nu fortæller Teresa Robinette, hvordan hendes søster blev kidnappet fra skolen af David Turpin som 16-årig - og at det var med til at ødelægge forældrenes ægteskab.

Louise og David Turpins 13 børn var tynde, blege og udsultede, børnene, da de blev fundet i den californiske by Perris. Her havde Louise og David Turpin gennem en årrække holdt børnene lænket til deres senge, mens de med knurrende maver levede et liv i frygt.

Forældreparret er siden blevet sigtet for 75 forhold af tortur, mishandling eller misrøgt af deres egne børn. 37 tilfælde for 49-årige Louise Turpin og 38 tilfælde for 57-årige David Turpin, som også er sigtet for 'uanstændig handling mod et barn under 14 år'.

Begge forældre nægter sig skyldige i sagen, der kan ende med at give dem op til 94 år i fængsel.

Siden har pressen i USA og England døbt familiens hjem 'Horror-huset'. Og sagen har fået stor opmærksomhed verden over.

Her ses pressefolk uden for David Allen og Louise Anna Turpins hjem i Perris, California 16. januar 2018. (Billede: MIKE BLAKE)

Nu fortæller Louise Turpins søster Teresa Robinette og halvbror Billy Lambert i et fælles interview med Daily Mail, at forholdet mellem Louise og David endte med at smadre ægteskabet mellem Louises far og mor.

Særlig én episode afslørede for Teresa Robinette, at forholdet mellem søsteren og David Turpin var usundt. Selvom den udspillede sig i 1984, står episoden lysende klart i hendes erindring.

»En dag tog David ind til skolen, hvor de lod ham udskrive Louise, og derefter stak de af. Han havde en bil, så de kørte væk,« siger Teresa Robinette til Daily Mail.

Louise Robinette, som hun hed før ægteskabet, var dengang 16 år gammel. David Turpin var otte år ældre. Louises mor kendte til det hemmelige forhold, men faderen fik først nys om, hvad der var foregået bag hans ryg, da datteren pludselig var forsvundet.

Efter flugten fra Princeton i den amerikanske delstat West Virginia, hvor Louise boede og gik i skole, nåede de at køre over 1.600 kilometer, før politiet langt om længe fangede dem i Texas.

Da de vendte hjem var alt forandret.

Moren Louise Turpin og hendes advokat Jeff Moore under grundlovsforhøret torsdag. (Billede: FREDRICK J. BROWN)

Louises mor kunne efter kidnapningen og flugtforsøget ikke længere acceptere forholdet mellem datteren og David Turpin. Men hendes far, som var præst og stærkt troende, forlangte, at det unge par skulle gifte sig, hvilket de gjorde. Men uenigheden om datterens forhold til David Turpin kom til at ødelægge forældrenes ægteskab. Blot to år senere blev de separeret og efterfølgende skilt.

Louise og David Turpin slog sig ned i Texas, og hun cuttede alle forbindelser til sin familie hjemme i West Virginia.

Teresa Robinette er dybt rystet og chokeret over det, hendes søster og David Turpin er sigtet for at have gjort mod deres 13 børn.

»Jeg håber, de kommer til at lide lige så meget som børnene, hvis ikke mere,« siger Teresa Robinette til Daily Mail.

»Jeg har fire søskende nu i stedet for fem. Hun er væk fra mit familiealbum, hun er død for mig. Jeg ønsker aldrig at tale om Louise igen,« fortsætter hun.

(Billede: ANDREW GOMBERT)

Siden sagen blev kendt i offentligheden, er det også blevet beskrevet, hvordan de eneste, der kom sunde ud af huset, var Turpin-parret og deres to malteserhunde. Da det lykkedes en af døtrene at stikke af og slå alarm, var de 12 af de 13 børn så underernærede, at det havde påvirket deres udvikling. Flere af dem var underudviklede både fysisk eller mentalt.
Politiet har beskrevet den 17-årige pige, det lykkedes at flygte, med et udseende som en 10-årig.

Flugten havde børnene i øvrigt planlagt gennem to år. En yngre søster flygtede sammen med den 17-årige, men lillesøsteren var så bange for forældrenes reaktion, at hun vendte tilbage til huset.

Og det er måske slet ikke så mærkeligt, at børnene var blege, beskidte og ikke udviklede sig aldersvarende.

Hvis anklagerne mod forældrene står til troende, så fik børnene kun mad én gang om dagen. Én eller to gange om året fik de lov at komme i bad, og forældrene tvang dem til at være vågne det meste af natten og sove om dagen. På den måde kunne de holde dem skjult for naboerne.

Faderen underviste selv børnene derhjemme, men myndighederne i USA har ikke lov til at kontrollere skoler i private hjem. Derfor opdagede ingen, hvor slemt det stod til i hjemmet. 'Undervisningen' bestod tilsyneladende blot i endeløse dagbogsskriverier, som nu vil blive brugt mod forældrene i retten.

Retssagen mod ægteparret Turpin begynder i slutningen af februar. Deres børn er i øjeblikket indlagt på hospitalet for at komme til kræfter. Når de er klar til det, bliver de placeret i plejefamilier.

Louise Turpin besøgte ifølge ikke sine forældre, da de begge lå for døden i 2016. Hun mødte heller ikke op til deres begravelser. Angiveligt fordi hun påstod, at hun ikke kunne tage af sted med alle sine børn.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Stærkt! Dansk succesduo spiller sig...
bt.dk
Remee er ikke imponeret over Sanne:...
bt.dk
Kræver VM udsat: Fodboldstjerne...
bt.dk
Real Madrid-stjerner i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx