Af Benedikte Brix - 27/01-16 16:35; Opdateret: 27/01-16 16:45

Ekspert i madforgiftning: Disse seks ting spiser jeg aldrigEkspert i madforgiftning: Disse seks ting spiser jeg aldrig

Det skulle være så sundt, men både salatblandinger og hjemmepresset juice kan betyde en tur på tønden. Læs hele listen over madvarer, der kan give madforgiftning, her.

Bildstrecke im Grossformat »
Hvad kan der være galt med bønnespirer, tænker du sikkert. Det er jo bare nogle små, uskyldige spirer, der mest af alt smager af vand. Men Bill Marler advarer mod bønnespirer, fordi de i USA er blevet kædet sammen med op til 30 tilfælde af madforgiftning. - Der har været for mange udbrud til ikke at tænke over risikoen for smitte fra spirer. Det er et produkt, som jeg bare slet ikke spiser - overhovedet, siger madforgiftningseksperten. Det er virkelig praktisk og nemt at tage en pose forskyllet salat med hjem fra supermarkedet, men der er en risiko ved at være doven. Bill Marler forklarer nemlig, at jo mere, der er gjort ved den mad, du køber, jo flere mennesker har rørt ved den. Det giver jo god mening. - Jeg undgår det som pesten. Vi er blevet så vant til bekvemmeligheden ved masseproduceret mad - salater i poser eller bøtter, forskåret dit og forskåret dat. Bekvemmelighed er fantastisk, men nogle gange er det ikke risikoen værd, fortæller Bill Marler. Juicedillen har været over os et stykke tid nu, og det er en af de helt store ting inden for sund kost. Hvis du troede, du havde fundet den hellige gral i juice, kan du dog godt tro om igen. - Der er ingen fordel, der er stor nok til at fjerne risikoen ved at drikke produkter, der kan gøre sikre ved pasteurisering, fortæller Bill Marler. En af madforgiftningsekspertens allerførste sager var rent faktisk et tilfælde af colibakterier, der stammede fra en upasteuriseret æblejuice. Det smager godt, det skidt, men det kan altså betyde en aften på den hvide porcelænstrone, hvis din bøf med løg ikke er gennemstegt. - Grunden til, at hakkekødsprodukter er mere problematiske og skal steges grundigere, er, at de bakterier, der er på ydersiden af kødet, kan leve videre indeni, forklarer Bill Marler og fortsætter: - Hvis det ikke er gennemstegt til 71 grader hele vejen igennem, kan du blive forgiftet med colibakterier, salmonella og andre bakteriesygdomme. Risikoen ved at spise østers bliver højere og højere, og det har ifølge Bill Marler noget at gøre med den stigende temperatur på kloden. - Østers er filtratorer (dyr, der lever af plankton, red.), så de samler alt det op, der er i vandet. Hvis der er bakterier i vandet, kommer det ind i deres system, og hvis du spiser det, kan du komme i problemer. Jeg har set meget mere af den slags tilfælde i de sidste fem år end i de sidste 20. Det er simpelthen ikke risikoen værd. Bill Marler indrømmer, at salmonellaen længe har været på tilbagetog, men madforgiftningseksperten tager ingen chancer. - Risikoen for at blive syg af æg er meget lavere i dag end for 20 år siden, men jeg spiser stadig mine æg hårdkogt, siger han.

Brug pilene i galleriet for at se, hvilke risikofyldte madvarer, eksperten aldrig kunne finde på at spise.

Mmm, sådan en lækker, hjemmepresset juice eller en god, saftig bøf kan altså fremtrylle mundvand, men du skal passe på, hvad du putter i munden.

En ekspert i madforgiftning advarer nemlig om seks typer fødevarer, som han aldrig selv kunne finde på at spise, simpelthen fordi han gerne vil undgå dårlig mave - og hvem vil ikke det?

To personer er døde af madforgiftning på plejehjem
To personer er døde af madforgiftning på plejehjem

Derfor viderebringer vi her advarslen, som madforgiftningsekspert Bill Marler bringer i Food Poison Journal (ja, den findes).

Selv om man måske skulle tro, at det var sushirestauranter eller pizzeriaet nede på hjørnet, Bill Marler vil advare om, så er det faktisk seks helt konkrete og umiddelbart ufarlige fødevarer, der er på ekspertens overvågningsliste.

via GIPHY

Mand spiste råt kød og fik en bændelorm på 6 meter i maven
Mand spiste råt kød og fik en bændelorm på 6 meter i maven

Bill Marler fortæller blandt andet, at de ellers så uskyldige bønnespirer kan bringe dit helbred i fare, ligesom de forskyllede salater, du køber i poser i supermarkedet.

Se galleriet øverst i artiklen for at læse, hvorfor Bill Marler advarer mod at spise seks specifikke madvarer.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx