Af - 29/04-14 15:43

V angriber Messerschmidt: Homoforslag er valgkampsstuntV angriber Messerschmidt: Homoforslag er valgkampsstunt

Ulla Tørnæs mener, at det klinger hult, når DF foreslår at tage penge fra afrikanske lande med forbud mod homoseksualitet.

storybild

Ulla Tørnæs fra Venstre mener, at det er hyklerisk, at Morten Messerschmidt (Dansk Folkeparti) vil tage støtten fra lande med forbud mod homoseksualitet, når hans gruppe samtidig har stemt imod en betænkning om diskrimination af homoseksuelle. (Billede: Polfoto)

'Messerschmidt vil straffe homohadere'.

Sådan lød en rubrik her på mx.dk i sidste uge.

Men forslaget fra Dansk Folkepartis spidskandidat til EU-valget i næste måned er et rendyrket valgkampsstunt, mener Venstres spidskandidat Ulla Tørnæs.

Messerschmidt vil straffe homohadere
Messerschmidt vil straffe homohadere

- Det er et sympatisk forslag, som Morten Messerschmidt stiller. Det klinger dog meget hult, at Morten Messerschmidt vil kæmpe for homoseksuelles rettigheder i Afrika, når han ikke stemte for at sikre netop homoseksuelles rettigheder i Europa - og resten af hans gruppe i Europa-Parlamentet stemte imod, siger Ulla Tørnæs til mx.dk.

Hun henviser til en betænkning, der 'på det kraftigste fordømmer enhver forskelsbehandling på grund af seksuel orientering'. Morten Messerschmidt var ikke til stede i salen, da den var til afstemning, men hans gruppe stemte altså imod.

Messerschmidts boss beundrer Putin – Messerschmidt tager afstand
Messerschmidts boss beundrer Putin – Messerschmidt tager afstand

- Det er jo tydeligt, at Morten Messerschmidt er gået i valgkamp, men hans forslag har ingen sammenhæng med den politik, han og hans gruppe fører i Bruxelles, hvor menneskerettigheder ikke er noget, der er højt på dagsordenen, siger Ulla Tørnæs.

Morten Messerschmidt har dog ikke meget til overs for Tørnæs' kritik. Han påpeger, at ingen er til stede ved alle afstemninger, og at Tørnæs også selv blot har været til stede ved en tredjedel af alle afstemninger i folketingssalen. Og han vil ikke tage ansvar for, hvad resten af hans gruppe stemmer.

Se hvad der sker når en homofobisk bar-ejer smager sin egen medicin
Se hvad der sker når en homofobisk bar-ejer smager sin egen medicin

- Vi stemmer ikke ens i vores gruppe. Det er trist, at valgkampen skal handle om at kaste med mudder efter hinanden. Hun burde i stedet forholde sig til det forslag, jeg har fremsat. Vi skal selvfølgelig ikke støtte lande, der indfører love mod homoseksualitet – det er middelalderligt, og det troede jeg, at vi kunne være enige om at tage afstand fra, siger han til mx.dk.

Afrikanske lande med love imod homoseksualitet er ikke de eneste, Messerschmidt vil tage EU-støtten fra. Også homo-organisationen ILGA (International Lesbian and Gay Association) så DF'eren gerne mistede sin EU-støtte, og det har i dag skabt stor forargelse.

Messerschmidt forarger med homo-udtalelser
Messerschmidt forarger med homo-udtalelser

Der er valg til Europaparlamentet 25. maj.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se billedet: Helt særlig gestus går...
bt.dk
Facebookvideo skulle ramme...
bt.dk
Kasper skrev sin første klumme i BT:...
bt.dk
Video af landsholdet deler vandene:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx