Af Christian Hansen - 22/10-14 17:52; Opdateret: 22/10-14 18:33

Skuddrama ved parlament: Én dræbt - en gemmer sig måske på tagetSkuddrama ved parlament: Én dræbt - en gemmer sig måske på taget

Politiet har skudt og dræbt en mand, som har affyret skud og såret en soldat ved parlamentet i Ottawa.

Bildstrecke im Grossformat »

En mand, som menes at have skudt og såret en soldat tæt på parlamentsbygningerne i Canadas hovedstad, Ottawa, er blevet dræbt inde i parlamentet, rapporterer den canadiske tv-station CBC ifølge Reuters.

Parlamentsbygningerne i Ottawa blev lukket af efter, at der er blevet affyret skud tæt på bygningerne ved et krigsmindesmærke, hvor en soldat blev såret af skuddene. Han er nu hentet af en ambulance.

Den formodede gerningsmand løb ifølge vidner herefter ind i parlamentets hovedbygning, hvor han affyrede omkring 30 skud.

Ifølge politiet er det sandsynligt, at der er endnu en bevæbnet mand oppe på parlamentets tag, og der kan også være flere, som politiet nu aktivt leder efter, skriver nyhedsbureauet AFP.

Canadas premiereminister, Stephen Harper, rapporteres uskadt.

Situationen udvikler sig dog.

Borgere i centrum bliver bedt om at blive inden døre.

Der er nu meldinger om flere skyderier ved et hotel samt et shoppingcenter.

Skudepisoden finder sted to dage efter, at en formodet militant islamist kørte to canadiske soldater ned på en parkeringsplads i Quebec-provinsen. Den ene soldat mistede livet.

Tirsdag hævede Canada sit terrorberedskab fra "lavt" til "middel" på grund af en stigning i aktiviteten blandt radikale grupper som eksempelvis Islamisk Stat og al-Qaeda, oplyste en talsmand for regeringen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se billedet: Prins Nikolai er på...
bt.dk
Amalie Dollerup efter premieren: Jeg...
bt.dk
Læge kiggede stortalent i øjnene, da...
bt.dk
Er dette billedet, der viser, at...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx