Af - 16/11-15 15:12; Opdateret: 16/11-15 16:18

Medier: Her er hjernen bag terrorangrebet i ParisMedier: Her er hjernen bag terrorangrebet i Paris

En belgisk ekstremist menes at stå bag fredagens frygtelige terrorangreb

Bildstrecke im Grossformat »

Der er nu sat navn på, hvem der menes at stå bag planlægningen af terrorangrebet i Paris.

Abdelhamid Abaaoud menes at have beordret de blodige attentater i den fransk hovedstad, lyder det fra franske kilde tæt på efterforskningen ifølge The Guardian.

Abdelhamid Abaaoud er 27 år, belgisk statsborger og hans er angiveligt nævnt i flere politirapporter sammen med Ibrahim Abdeslam, der med en selvmordbombe tog sit eget og andres liv i fredags.

Isis: Dansk isproducent vil skifte navn
Isis: Dansk isproducent vil skifte navn

Det ved vi om gerningsmændene bag terror i Paris
Det ved vi om gerningsmændene bag terror i Paris

Terrorhjernen opholder sig angiveligt i Syrien men kommer fra Molenbeek-kvarteret i den belgiske hovedstad, Bruxelles, hvor politiet siden attentatet i Paris har foretaget flere ransagninger. Senest mandag eftermiddag.

Efter terror i Paris: DBU skærper sikkerheden i Parken
Efter terror i Paris: DBU skærper sikkerheden i Parken

Ingen er dog blevet anholdt i forbindelse med ransagningerne, siger en talsmand for den belgiske anklagemyndighed, Eric Van Der Sypt, til AFP.

Dette ved vi om gerningsmændene fra Paris indtil videre

Dræbte gerningsmænd:

* Ismail Omar Mostefai, 29 år. Fransk statsborger med algeriske rødder. Han var en del af de gerningsmænd, der angreb spillestedet Le Bataclan. Hans lig blev identificeret via fingeraftryk af en finger, der blev fundet i murbrokkerne.

* Samy Amimour, 28 år. Fransk statsborger. Angreb Le Bataclan.

* Brahim Abdeslam, 31 år. Gerningsmanden er bror til Salah Abdeslam, som stadig er på fri fod. Brahim var fransk statsborger, men bosiddende i Belgien. Han sprængte sig selv i luften på Comptoir Voltair, en café i Paris.

* Bilal Hadfi, 20 år. Tog del i angrebet ved Stade de France, hvor han sprængte sig selv i luften.

* Uidentificeret selvmordsbomber. Der blev fundet et syrisk pas ved liget, som tilhørte en 25-årig mand ved navn Ahmad Al Mohammad, der stammer fra Idlib i det nordvestlige Syrien. Passets ægthed er endnu ikke bekræftet, men ligets fingeraftryk matcher med en person, der blev registreret under det navn på den græske ø Leros den 3. oktober.

Mistænkte på fri fod:

* Abdelhamid Abaaoud, 27 år. Belgisk statsborger. Abaaoud mistænkes for at have beordret attentatet, oplyser kilder tæt på efterforskningen. Abaaoud kommer fra Molenbeek-kvarteret. Han opholder sig tilsyneladende i Syrien i øjeblikket.

* Salah Abdeslam, 26 år. Franskmand født i Bruxelles. Mistænkt for at have lejet en sort Volkswagen Polo, som blev brugt under angrebet i Paris. Han betegnes som farlig af politiet.

ANHOLDTE:

* Mohammad Abdeslam. Bror til Salah og Brahim Abdeslam. Anholdt i Belgien.

Kilder: Reuters, AFP.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx