Af - 24/04-15 09:24

Fotoekspert afslører sandheden om mystisk viralt billedeFotoekspert afslører sandheden om mystisk viralt billede

Fotoeksperten Morten Bo har kigget billedet, der har fået internettet til at gruble, efter i sømmene.

Bildstrecke im Grossformat »

Billedet af en pige, der tilsyneladende står foran en mystisk mand på en strand i Japan, er lavet ved hjælp af billedmanipulation, fastslår fotoekspert.

Fotografierne fra en standtur i sommer er gået viralt i løbet af de sidste dage, hvor ophedede diskussioner har ført til spekulationer om alt fra både spøgelsessamuraier og hen til bedrag. Fotografen og faren til den lille pige, Martin Springall, stod onsdag frem og hævdede, at der ikke var pillet af billederne.

Morten Bo er leder på den fotografiske billedkunstskole, Fatamorgana, og har arbejdet med dokumentarfotografi i 30 år og undervist i lige så lang tid. Eksperten har nærstuderet det virale billede og konklusionen er klar.

- Det fældende bevis er, at der er en række lyse pixels langs pigens ben. Hvis det havde været et ægte billede, så ville de ikke have været der, siger Morten Bo til metroxpress.

Vild redningsaktion fanget på kamera: Hvem er mystisk helt?
Vild redningsaktion fanget på kamera: Hvem er mystisk helt?

Omkring en tredjedel af læserne på mx.dk mente, at der var tale en spøgelsessamurai. De sidste stemmer fordelte sig imellem tre andre svarmuligheder, hvor læserne mente, at der enten var tale om lysfaldet, redigering eller et rigtigt mennesker, der stod i billedet.

Ifølge eksperten er der en god grund til, at de fleste har taget fejl af billedet. Folk får meget lidt plads til at lade fantasien flyve frit nu om dage, hvor aviserne er fyldt med faktatjek, bevisførelse og endegyldige sandheder.

Snapchat-vennelisten er TILBAGE: Nu i emoji-udgave
Snapchat-vennelisten er TILBAGE: Nu i emoji-udgave

- Vi vil så gerne snydes. Folk er magtesløse mod alle de beviser. Her kan man selv være med og selvom tiden er løbet fra engle og Jesus, så kan man godt tro lidt på en mørk mand, der kunne stå lige ved siden af en, siger Morten Bo
.

Fotoekspert: Billedet af den skjulte mand kan være falsk
Fotoekspert: Billedet af den skjulte mand kan være falsk


LÆS OGSÅ: Mystisk: Kan du få øje på den skjulte mand?

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx