Af Ritzau - 08/09-16 17:47; Opdateret: 08/09-16 19:00

Clintons topprioritet er at finde og dræbe IS-lederClintons topprioritet er at finde og dræbe IS-leder

Ved at dræbe Abu Bakr al-Baghdadi sender USA et klart budskab, mener USA's demokratiske præsidentkandidat.

storybild

Hillary Clinton taler til journalister i New York om hendes planer til at bekæmpe Islamisk Stat. (Billede: Scanpix/Justin Sullivan)

Den demokratiske præsidentkandidat, Hillary Clinton, siger, at en af hendes topprioriteter som USA's præsident vil være at opspore og dræbe lederen for Islamisk Stat (IS), Abu Bakr al-Baghdadi.

- Vi bør gør det til en topprioritet at jagte og finde lederen af Isis, siger hun på et pressemøde i New York og bruger en alternativ betegnelse for IS.

- At få fat i al-Baghdadi vil kræve en indsats på højeste niveau, og det vil sende et meget klart budskab om, at ingen kan iværksætte eller inspirere til angreb på USA og slippe godt fra det.

Clinton havde natten til torsdag dansk tid et første større opgør på tv med den republikanske kandidat, Donald Trump. De optrådte hver for sig foran det samme publikum, og emnet var sikkerhedspolitik.

Clinton anklager dagen derpå Trump for ikke at have nogen plan for at bekæmpe IS.

- En ting, man ikke hørte fra Donald Trump i aftes, er nogen plan overhovedet for at bekæmpe Isis - en af de største trusler vort land står over for, siger hun.

- Han siger, at hans plan stadig er en hemmelighed. Men sandheden er simpelthen, at han ikke har nogen. Det er ikke bare farligt, det bør også være diskvalificerende.

Demokraten angriber sin republikanske modkandidat for under tv-mødet at lovprise Ruslands præsident, Vladimir Putin.

Under mødet sagde Trump, at Putin har været en bedre præsident end Barack Obama, fordi han har samlet sit land, mens Obama har splittet sit.

- Det er et meget anderledes system (Ruslands, red.), og tilfældigvis bryder jeg mig ikke om dette system. Men det er helt sikkert, at han har været en leder i det system, meget mere end vores præsident har været en leder, sagde Trump under debatten på tv-stationen NBC.

Obama blandede sig torsdag igen i valgkampen og kaldte Trump stærkt uegnet til posten som præsident.

- Jeg mener ikke, at fyren er kvalificeret til at blive USA's præsident. Og hver gang han taler, bliver den opfattelse bekræftet, sagde Obama under et besøg i Laos' hovedstad, Vientiane.

/ritzau/AFP

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx