13/03-16 07:49

17 formodede al-Qaeda medlemmer dræbt i Yemen17 formodede al-Qaeda medlemmer dræbt i Yemen

Det menes at være den saudiarabisk-ledede koalition, som har dræbt militante i byen Aden.

storybild

En dreng sætter sin hånd på Yemens flag ved en protest holdt af Houthi-oprørerne mod den saudiarabisk-ledede koalitions luftangreb. (Arkivfoto) (Billede: AP/Hani Mohammed)

Formodede al-Qaeda medlemmer, som sad på ladet af biler, var tidlig søndag dansk tid målet for luftangreb, som skal have dræbt mindst 17 i Yemen.

Det rapporterer vidner, hospitalspersonale og sikkerhedsfolk ifølge Reuters. Det formodes at være den saudiarabisk-ledede koalition, som står bag angrebet, men det er ikke bekræftet.

Angrebet ramte den sydlige havneby Aden i al-Mansoura-distriktet, hvor militante grupper står stærkt. Mindst 20 civile og militante skal være blevet såret, og også en regeringsbygning skal være blevet ramt.

I juli vristede den saudiarabisk-ledede koalition Aden fra Houthi-oprørerne, som er støttet af Iran.

Yemens regering har hovedsæde i Aden, efter den er blevet tvunget ud af landets hovedstad Sanaa af Houthi-oprørerne. Men selv i Aden kæmper regeringen for at bevare kontrollen.

Ifølge FN er flere end 6100 mennesker - omkring halvdelen af dem civile - blevet dræbt i Yemen, siden den Saudi-ledede koalition indledte sine luftangreb i landet i marts sidste år.

/ritzau/Reuters

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

UHH: Vender endnu en stor stjerne...
bt.dk
Chefen hylder Magnussen: 'Han var...
bt.dk
Politiet rykkede ud til...
bt.dk
Wozniackis ekstræner efter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx