Af Ritzau - 16/09-16 16:20; Opdateret: 16/09-16 18:54

Rusland er parat til at forlænge syrisk våbenhvileRusland er parat til at forlænge syrisk våbenhvile

Den syriske opposition har brudt våbenhvilen 39 gange i det seneste døgn, skriver russiske nyhedsbureauer.

storybild

Den syriske hær har sendt soldater og våben tilbage til Castello Road nær storbyen Aleppo, efter at den kom under beskydning, hedder det i russiske erklæringer. Aleppo Road er den vigtigste vej ind i byen. (Billede: Scanpix/Karam Al-masri)

USA vil ikke sætte gang i et planlagt militært samarbejde med Rusland mod islamistgrupper i Syrien, før nødhjælp er blevet bragt ind i landet.

Det siger en talsmand for det amerikanske udenrigsministerium.

Udenrigsministrene fra USA og Rusland - John Kerry og Sergej Lavrov - talte i telefon fredag. Kerry kritiserede i hårde toner det syriske regime, som er Ruslands allierede.

- Kerry fordømte de gentagne og uacceptable forsinkelser i den humanitære hjælp, siger den amerikanske talsmand.

Både USA og FN har lagt hovedskylden for den manglende nødhjælp på det syriske regime under præsident Bashar al-Assad, som ikke har villet give grønt lys til nødhjælpskolonnerne.

Rusland har på sin side givet amerikanskstøttede oprørsgrupper skylden for forsinkelserne i nødhjælpsarbejdet. Russerne siger, at de ikke overholder våbenhvileaftalen.

- Den syriske opposition har brudt våbenhvilen 39 gange i det seneste døgn, skriver de russiske nyhedsbureauer, der henviser til erklæringer fra forsvarsministeriet i Moskva.

Det russiske ministerium siger, at USA ikke har reageret på den dokumentation, som Moskva har fremlagt, om krænkelserne af våbenhvilen.

I rapporterne fra Moskva hedder det, at Rusland er parat til at forlænge den indgåede våbenhvile i 72 timer.

- Den syriske hær har sendt soldater og våben tilbage til Castello Road nær byen Aleppo, efter at den kom under beskydning, hedder det i de russiske erklæringer. Aleppo Road er den vigtigste vej ind i byen.

Lastbiler med nødhjælp til Aleppo holder på femte dag stille på den tyrkiske grænse.

FN havde håbet på, at 40 lastbiler læsset med fødevarer kunne være nået frem til den østlige del af Aleppo. Lastbilerne indeholder mad nok til at brødføde 80.000 mennesker i en måned.

Våbenhvilen trådte i kraft mandag aften. Den blev onsdag forlænget yderligere 48 timer. Beslutningen blev truffet, så mere nødhjælp kan bringes ind i landet.

I den østlige del af Aleppo, hvor oprørere har kontrollen, befinder sig omkring 250.000 mennesker, som har været fastlåst i omkring to måneder.

13,5 millioner mennesker har ifølge FN behov for humanitær hjælp. 4,5 millioner af disse befinder sig i svært tilgængelige områder.

/ritzau/Reuters

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx