Af - 01/10-14 08:18

Vilde billeder: 35.000 hvalrosser indtager strandVilde billeder: 35.000 hvalrosser indtager strand

Ikke mindre end 35.000 hvalrosser fra Stillehavet har indtaget en strand i Alaska. De store dyr kan ikke finde isflager at ligge på.

Bildstrecke im Grossformat »

Stødtænder, prust og kæmpekroppe er der nok af på en strand i det nordvestlige Alaska i Nordamerika. Eksperter mener, at klimaforandringer er skyld i 35.000 hvalrosser er samlet i det nordvestlige Alaska.

Det skriver The Guardian.

Hvalrosser plejer normalt at drive den af på store isflager, der driver rundt i havet, men i slutningen af september fik beboerne i byen Point Lay.

Den kæmpe samling af hvalrosser er blev opdaget af en overflyvning fra National Oceanic and Atmospheric Administration, NOAA. En organisation, der overvåger pattedyr, der lever i vandet.

Hagl på størrelse med tennisbolde kom styrtende fra himlen
Hagl på størrelse med tennisbolde kom styrtende fra himlen

Eksperter mener, at de 35.000 hvalrosser på stranden skyldes mangel på is i havet om sommeren. Det skyldes, at klimaet bliver varmere og varmere.

- Det er endnu et opsigtsvækkende tegn på de dramatiske ændringer, der sker i klimaet som følge af tabet af is, siger Margeret Williams, der er ledende direktør i vildtlivsorganisationen WWF's artiske gruppe.

Fræk hvalros: Du nægter at tro, hvad den gør ved denne kvinde
Fræk hvalros: Du nægter at tro, hvad den gør ved denne kvinde

Stillehavshvalrossen overvintrer normalt på isflager i Beringshavet. Hunnerne føder på havet og bruger isflagerne som platform for at dykke efter snegle, muslinger og orme i på det lavere vand omkring de højderygge, der findes omkring kontinentalpladerne.

Modsat sæler, kan hvalrossen ikke svømme uden pause. De bruger deres stødtænder til at trække sig op på enten klipper eller isflager.

Vand er blevet mere værd end guld
Vand er blevet mere værd end guld

I løbet af de sidste år har det lunere klima sørget for, at isflagerne er trukket så langt nordpå, at havet når en dybde på omkring 3000 meter.

Det er for dybt til, at hvalrossen kan nå sine fødekilder.

Klimaministeren vil gå forrest imod global opvarmning
Klimaministeren vil gå forrest imod global opvarmning

Hos vildtlivsorganisationen WWF er vurderingen klar.

- Hvalrossen prøver at fortælle os, hvad isbjørnen og eskimo-befolkningen nord for Polarcirklen har forsøgt at fortælle os i årevis. Og der er, at det arktiske miljø ændrer sig ekstremt hurtigt og at det er tid for resten af verden til at lægge mærke til det og gøre noget ved roden af problemet, siger Margeret Williams fra WWF's artiske gruppe.

Sommeren 2014 havde det sjette-laveste niveau af drivende is, siden man begyndte at måle via satellitbilleder i 1979.

LÆS OGSÅ: Advarsel: Klimaforandringer er en tikkende bombe

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Læge kiggede stortalent i øjnene, da...
bt.dk
Michael Rasmussen indrømmer: Jeg var...
bt.dk
Brøndby-angribers mareridt: Lang...
bt.dk
Blomsterhandler om Kronprinsen: Det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx