Af Webstud/JP - 14/01-18 11:20; Opdateret: 15/01-18 16:26

Læge advarer mod ny teenage-trend: - De kan ende i en livsfarlig situationLæge advarer mod ny teenage-trend: - De kan ende i en livsfarlig situation

De filmer det og deler det på sociale medier.

storybild

Et bizart fænomen, hvor teenagere spiser vaskemiddel og poster det på nettet, har ramt USA . (Billede: YouTube/College Humor )

En ny online-trend får amerikanske teenagere til at spise giftige kapsler med koncentreret vaskemiddel. Livsfarligt, lyder det fra en læge.

Det skriver USA Today.

Udfordringen hedder ' The Tide Pod Challenge' og går ud på at spise slik-lignende kapsler med opvaskemiddel, filme det og poste det på sociale medier.

Den bizarre trend er opstået, efter siden 'College Humor' udgav en video, hvor man ser en mand, der kæmper mod trangen til at spise de slik-lignende kapsler med vaskemiddel eller 'Tide Pods', som de hedder.

Se videoen her:

Målet med videoen var egentligt at afskrække folk fra at spise kapslerne, men det lader til, den har haft den modsatte effekt.

For nu er der begyndt at dukke videoer op på nettet, hvor teenagere spiser og endda tilbereder de giftige kapsler, som del af 'The Tide Pod Challenge'.

Mange unge har postet videoer, hvor de spiser de giftige kapsler. (Billede: YouTube/CBS )

»De kan ende i en livsfarlig situation, hvis de efterligner 'College Humor'-videoen,« siger lægen Alfred Aleguas ifølge USA Today.

Der er stor chance for at blive indlagt akut på hospitalet, hvis man sluger noget af kapslernes indhold, forklarer Aleguas. Og bivirkningerne er ikke til at spøge med.

»Sluger man bare en smule af det koncentrerede vaskemiddel, man finder i kapslerne, kan det forårsage diarre og opkast. I nogle tilfælde kan vaskemidlet finde vej til lungerne og forårsage vejrtrækningsproblemer,« siger lægen ifølge USA Today.

Firmaet bag 'Tide Pods' har efter meget kritik af deres slik-lignende vaskemiddel sat yderligere advarsler på produktets emballage.

 

 

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Hver tredje passager gider ikke...
bt.dk
Naboer stiktossede over nyt...
bt.dk
’Ellie Goulding vækker de vildeste...
bt.dk
Hollywood-skuespillerinde bekræfter:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx