Af - 09/01-15 13:05; Opdateret: 09/01-15 14:03

Forbyder transseksuelle at køre bilForbyder transseksuelle at køre bil

Også ludomaner og mennesker med en fetich er kommet på den russiske liste over mennesker med en 'psykisk sygdom', der ikke må få kørekort af sikkerhedshensyn

storybild

(Billede: Polfoto)

Rusland har besluttet, at transseksuelle og transkønnede mennesker ikke længere må have et kørekort.

Putin inviterer Kim Jong-un til sejrsfest for verdenskrig
Putin inviterer Kim Jong-un til sejrsfest for verdenskrig

De er kommet på en liste over grupper, som de russiske myndigheder mener, lider af en psykisk sygdom. På listen er også ludomaner, kleptomaner, fetichister, exhibitionister og voyeurister.

Det skriver bbc.com.

Den russiske regeringer udtaler, at den har været nødt til at skærpe reglerne for, hvem der ikke må køre bil af helbredsmæssige årsager, fordi der er for mange biluheld i landet.

Rubel-kollaps stopper Apples onlinesalg i Rusland
Rubel-kollaps stopper Apples onlinesalg i Rusland

Lovændringen har medført masser af klager internationalt over Rusland, der i forvejen er i stærk modvind, fordi landet chikanerer aktivister, der kæmper for homoseksuelles rettigheder.

Det affødte også massiv kritik, da Rusland i 2013 besluttede, at al promovering af en utraditionel livsførsel skulle være ulovlig.

Danmark overbringer civiliseret protest til Rusland
Danmark overbringer civiliseret protest til Rusland

Valery Evtushenko, der er medlem af foreningen for psykiatere i Rusland, siger til BBC, at han er bekymret, fordi han frygter, at folk vil undgå at søge psykiatrisk hjælp, fordi de frygter at få frataget kørekortet.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx