Af Lars Dinesen - 02/11-15 22:15

Trængt Jeb Bush lancerer et nyt kampagneslagordTrængt Jeb Bush lancerer et nyt kampagneslagord

For tredje gang stiller en Bush op til præsidentembedet i USA, men der skal mere end et navn til at opnå det.

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto/AP/Chris O'meara)

En af de amerikanske præsidentkandidater, republikaneren Jeb Bush, har lanceret et nyt slagord i håb om at genvinde noget af det tabte terræn i valgkampen. Så må tiden vise, om "Jeb Can Fix It" er det, der skal til for igen at bringe ham i front.

Den tidligere guvernør i Florida og præsidentbror lancerede mandag det nye slagord, og en ifølge Bush selv mere offensiv valgkamp. Han forklarer, at slagordet er grundfæstet i principper og færdigheder, skriver nyhedsbureauet NTB.

- Dette valg handler ikke om personligheder. Det handler om principper og om lederskab, sagde Bush mandag ifølge nyhedsbureauet AP under et valgmøde i Tampa i Florida, hvor han også mødte en af sine republikanske udfordrere, Marco Rubio, til debat.

TV: Donald Trump: - Jeg går med skydevåben
TV: Donald Trump: - Jeg går med skydevåben

Da Republikanernes kamp om nominering begyndte tidligere i år, lå Bush, der er bror til og søn af de to tidligere præsidenter, George W. Bush og George W.H. Bush, lunt placeret i meningsmålingerne.

Men så dukkede forretningsmanden og milliardæren Donald Trump op på arenaen. Han rykkede helt i front, hvor han stadig befinder sig. For de fleste analytikere er det en gåde, hvordan det kan lade sig gøre.

Trump: Verden var meget bedre med Saddam og Gaddafi
Trump: Verden var meget bedre med Saddam og Gaddafi

Trumps nærmeste udfordrer er nu den pensionerede neurokirurg og stærkt konservative Ben Carson, hvis skattepolitik er dybt religiøst forankret. Han er syvendedagsadventist og er af Trump blevet beskyldt for at være sekterisk.

Det amerikanske præsidentvalg finder sted i slutninger af 2016, og inden skal såvel Republikanerne som Demokraterne have valgt en kandidat. Hos Demokraterne er Hillary Clinton spidskandidat.

LÆS OGSÅ: Trump fører fortsat men åndes i nakken af kølig kvinde

LÆS OGSÅ: Washington offentliggør Hillary Clintons e-mails

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mand alvorlig kvæstet i bilulykke
bt.dk
Caroline Wozniacki råber op efter...
bt.dk
Nyt menukort skræmte kunderne væk fra...
bt.dk
Se listen: Får du mere eller mindre i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx