Af - 15/04-17 14:39

Førstedame delte sødt babyfoto: Så brød helvede løsFørstedame delte sødt babyfoto: Så brød helvede løs

'Hvilken modsigelse. Du er indbegrebet af at være anti-humanitær.'

Bildstrecke im Grossformat »

Den britiskfødte hustru til den syriske præsident Bashar al-Assad deler glade og positive billeder online. Det har fået nogle voldsomme reaktioner, men en Syrien-ekspert mener, billederne er delt med fuldt overlæg.

Blandt andet lægger hun billeder op på det sociale medie Instagram, hvor hun krammer små børn, kort forinden hendes mand angiveligt kaster kemiske bomber over syrerne, skriver Fox News.

Nettet går amok over 58 år gammelt foto: Fornærmende!
Nettet går amok over 58 år gammelt foto: Fornærmende!

Asma Assad delte et billede af sig selv, hvor hun holder et spædbarn på en fødegang på et hospital og et andet, hvor hun læser højt for syriske børn. Alle billederne er delt med hashtagget #WeLoveYouAsma (vi elsker dig Asma, red.).

Det er flere af hendes følgere på Instagram ikke glade for. En skriver blandt andet:

'Hvilken modsigelse. Du er indbegrebet af at være anti-humanitær.’


Nettet går amok over denne statue - kan du se hvorfor?
Nettet går amok over denne statue - kan du se hvorfor?

Flere af kommentarerne har meget grov karakter og anklager Asma Assad og hendes mand for at være børnemordere og monstre, og flere lufter idéen om, at hun og hendes mand ryger direkte i helvede. De voldsommer reaktioner kommer muligvis af, at de glade og positive billeder står i stærk kontrast til andre, nylige billeder fra Syrien – senest et billede af en far, der holder sine døde tvillinger i sine arme, efter de blev dræbt af et kemisk angreb den 4. april, som dræbte 89.

- Hun er en del af regimets normaliseringskampagne. Det vidner om ligegyldighed og ufølsomhed på det højeste niveau. Jeg tror, hun er fuldt ud klar over, hvad der foregår, siger Syrien-ekspert Andrew Tabler til Fox News.

Den 41-årige syriske førstedame er opvokset i London og har en universitetsgrad i datalogi og fransk litteratur.

Begge hendes forældre er fra Homs i Syrien, som ligger tæt på den militærbase, den amerikanske præsident Donald Trump bombede den 6. april som modsvar på Assads brug af kemiske våben mod sin egen befolkning.

Nettet koger over: Kan du se hvad der er galt med fotoet her?
Nettet koger over: Kan du se hvad der er galt med fotoet her?

Flere har stillet spørgsmålstegn ved, hvordan Asma Assad stadig kan bakke op om sin mand, som er anklaget for at have kastet tøndebomber og gasset sin befolkning. Hun gav i oktober et interview til Channel 24, som er sponseret af den russiske stat. Da hun blev spurgt om, hvorfor hun støttede op om sin mand, svarede hun:

- Fordi min mavefornemmelse ikke siger andet, og tilføjede, at Assad er en meget generøs mand, som tager sin rolle som far 'meget, meget seriøst'.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mourinho parkerede bussen: Sevilla...
bt.dk
Tusinder af danskere er utilfredse...
bt.dk
Strippere til begravelser er helt...
bt.dk
Politiet efterlyser onanerende mand...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx