Af Ritzau - 29/04-17 18:25; Opdateret: 29/04-17 18:39

Efter dødsulykker: Indiske dykkere jagter stadig overlevendeEfter dødsulykker: Indiske dykkere jagter stadig overlevende

Mindst 27 mennesker er lørdag druknet i Indien i to ulykker. Myndighederne leder efter mindst 10 savnede.

storybild

Selv om omkring halvdelen af befolkningen i Indien lever nær en kyst, flod eller sø, kan de færrest svømme. To drukneulykker har sat fokus på problemet i landet, hvor 30.000 mennesker druknede i 2014. (Billede: Scanpix/Subhodeep Dey)

Indiske redningsarbejdere arbejdede lørdag hårdt på at finde overlevende, efter at to ulykker har kostet 27 mennesker livet. Nu har myndighederne sat alt ind på at finde ti savnede personer.

Ulykkerne har blandt andet kostet seks børn livet.

Den ene ulykke skete i en sø i det sydlige Indien, da en jolle sank. Det lokale politi oplyser, at jollen var blevet lejet af et selskab på 17 personer, der ville nyde en tur på vandet.

Selskabet var dog mere, end jollen kunne bære. Mere end ti lig er indtil videre blevet fisket op af søen. To piger, der var om bord på båden, er blevet reddet op af vandet i live, oplyser lokalt politi.

I det østlige Indien er flere dykkere og speedbåde sat ind i forsøget på at finde lig og overlevende, efter en kaj ved en flod kollapsede. Mindst otte ofre savnes. 11 lig er blevet fundet i floden.

Kajen, der hovedsageligt bestod af bambus, blev brugt af hundredvis til at få adgang til både og færger, der krydser floden.

Pårørende er samlet langs flodens breder, mens de venter på nyt om deres familie. Indtil videre er 14 lig hentet op af vandet.

- Vi håber snart at finde ligene, siger Udip Das, der leder politiets aktion i området.

Fire mennesker er blevet anholdt i forbindelse med de to ulykker. De bliver sigtet for uagtsomt manddrab.

Ulykkerne har rejst fokus på den lave andel af indere, der har lært at svømme. Det til trods for at halvdelen af landets befolkning bor langs kyster, floder eller søer.

De seneste år har Indien været et af de lande, der har mistet flest mennesker i vandet. I 2014 druknede næsten 30.000 mennesker i Indien.

/ritzau/AFP

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Annette Heick: Jeg hader at indrømme...
bt.dk
Megastjerne afslører ubehagelig...
bt.dk
Forholdet gik i stykker, da hun...
bt.dk
Mand røvede Fakta-butik: Nu søger...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx