Af - 31/03-14 17:37

Anders Fogh får ros af Det Hvide HusAnders Fogh får ros af Det Hvide Hus

I forbindelse med udnævnelsen af Jens Stoltenberg som ny Nato-leder fik Anders Fogh flotte ord af Det Hvide Hus.

storybild

(Billede: Polfoto/AP)

Anders Fogh Rasmussen var som Danmarks statsminister i kridthuset i Det Hvide Hus under Bush-administrationen, og det gode forhold er fortsat efter, at Fogh er røget til Nato og Bush er udskiftet med Obama.

Politisk kommentator: Det skal Anders Fogh lave nu
Politisk kommentator: Det skal Anders Fogh lave nu

For i fredags udsendte Det Hvide Hus i Washington en pressemeddelelse i forbindelse med, at det blev kendt, at norske Jens Stoltenberg til efteråret overtager stillingen fra danskeren som generalsekretær i Nato, og i meddelelsen fra Washington får danske Anders Fogh pæne ord med på vejen.

- Generalsekretær Rasmussen har været en exceptionel leder på et ekstraordinært tidspunkt. Hans visioner og engagement har styrket alliancens strategier, hvor man arbejder på at forbedre forsvarskapaciteterne samtidig med, at man opretholder de værdier og forpligtelser, der ligger til grund, lyder det fra Obama-administrationen, som helt konkret bl.a. roser Anders Fogh Rasmussens håndtering af Natos Afghanistan-overdragelse samt alliancens agering i Rusland-Ukraine-konflikten.

Jens Stoltenberg udnævnes som Foghs afløser i dag
Jens Stoltenberg udnævnes som Foghs afløser i dag

- Rasmussen har været en standhaftig partner og en tillidsfuld ven af USA gennem hele perioden, skriver Det Hvide Hus, som i samme meddelelse ser frem til samarbejdet med Jens Stoltenberg.

- Stoltenberg er en leder, som beviseligt har demonstreret sit store engagement i den transatlantiske alliance.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx