19/03-16 02:46

Brasiliansk dommer blokerer ekspræsidents nye topjobBrasiliansk dommer blokerer ekspræsidents nye topjob

Ekspræsident Lulas udnævnelse til stabschef for den nuværende præsident hænger igen i en tynd tråd.

storybild

Arbejderpartiets støtter demonstrerer til fordel for Luiz Inacio Lula da Silva fredag, efter en domstol har erklæret hans nye job ugyldigt. (Billede: AP/Silvia Izquierdo)

Brasiliens tidligere præsident Luiz Inacio Lula da Silva, i daglig tale Lula, kan endnu ikke være sikker på at indtræde som stabschef for den nuværende præsident, Dilma Rousseff.

Fredag har en højesteretsdommer således suspenderet Lulas udnævnelse, og samtidig beordret en omfattende korruptionssag mod Lula genoptaget ved en domstol. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Det er uvist, om Lula vil appellere afgørelsen, der er truffet af højesteretsdommer Gilmar Mendes, til Brasiliens højesteret.

Tidligere fredag gav en domstol i Rio de Janeiro ellers grønt lys for, at Lula kunne tiltræde i sit nye job for regeringen. De underkendte dermed en kendelse fra en lavere retsinstans torsdag.

Her hed det, at Lula ikke kunne indtage posten som stabschef eller andre poster i regeringen, som giver immunitet mod strafforfølgelse.

Lula blev i sidste uge sigtet for korruption i forbindelse med politiets og anklagemyndighedens optrævling af en sag, der involverer det statslige olieselskab Petrobas.

Kritikere siger, at Rousseff har udpeget ham til stabschef med immunitet for at forhindre, at han bliver tiltalt og dømt for korruption.

Rousseff selv er ifølge nogle iagttagere i fare for at blive stillet for en rigsret for korruption.

/ritzau/AFP

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Prins Henriks ønske: Overraskede...
bt.dk
Tabte 181 milliarder kroner på én...
bt.dk
Vred mand tiggede på gaden: Da...
bt.dk
Kendt dansk burgerkæde lukker
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx