Af Ritzau - 24/04-17 17:11; Opdateret: 24/04-17 17:28

USA-støttede styrker tager vigtigt skridt mod IS-bastionUSA-støttede styrker tager vigtigt skridt mod IS-bastion

50 kilometer fra den syriske storby Raqqa har styrker støttet af USA fået kontrol over dele af en vigtig by.

storybild

SDF- krigere har taget endnu et skridt i kampen mod Islamisk Stat. Styrkerne er mandag trængt ind flere steder i byen Tabqa, som har været under IS'' kontrol. Her et tidligere billede af SDF-soldater nær Tabqa. (Billede: Reuters/Rodi Said)

USA-støttede styrker er trængt ind i den syriske by Tabqa, der ligger nær Islamisk Stats højborg Raqqa. Det oplyser en overvågningsgruppe ifølge nyhedsbureauet AFP.

Siden marts har De Syriske Demokratiske Styrker (SDF) kæmpet med IS om kontrollen over byen. Der er cirka 50 kilometer fra Tabqa til Raqqa.

Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder får sine oplysninger via et netværk af kilder og aktivister spredt rundt i hele Syrien.

- SDF rykkede for første gang ind i Raqqa efter at have belejret byen fra alle sider, siger gruppens leder Rami Abdel Rahman.

- De (styrkerne, red.) fik kontrol over flere stillinger i byens sydlige del og er ved at trænge ind langs den vestlige grænse, siger han.

Tabqa ligger i det nordlige Syrien. I en meddelelse offentliggjort på internettet oplyser SDF, at man har overtaget flere positioner i byen.

Tabqa og en stor dæmning af samme navn anses som nøglesteder at få drevet Islamisk Stat væk fra. Byen har været en vigtig base for Islamisk Stat og har blandt andet huset ekstremisternes hovedfængsel.

Samtidig ligger byen kun godt 50 kilometer vest for Raqqa, der i årevis har fungeres som Islamisk Stats syriske højborg.

Det var i kampen for at vinde kontrol over Tabqa, at den internationale koalition tidligere på måneden ved en fejl bombede SDF-styrker.

Knap 20 soldater blev dræbt i et luftangreb foretaget af den amerikanskledede koalition i Syrien.

Angrebet fandt sted syd for byen og er af alliancen blevet kaldt en "smertelig ulykke" og en "fejl".

En optrappet offensiv mod Islamisk Stat i Raqqa ventes inden for kort tid.

De Syriske Demokratiske Styrker er en alliance bestående af syriske kurdere og arabere. De har støtte fra USA og de øvrige lande i den koalition, der bekæmper Islamisk Stat i Syrien.

SDF omfatter blandt andet kurdiske soldater fra gruppen YPG.

/ritzau/AFP

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Rentegyser for boligejere: Vil...
bt.dk
Dansk sanger står frem med kæresten:...
bt.dk
Først troede de, hun var offeret: Men...
bt.dk
Advarer mod kokosolie solgt i hele...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx