Af Peter Astrup - 08/10-17 20:26

Ballade efter irsk lottotrækning: Kan du også se to forskellige numre på kuglen?Ballade efter irsk lottotrækning: Kan du også se to forskellige numre på kuglen?

Uheldig belysning fik seerne til at undre sig - de troede at lottoudtrækningen var aftalt spil

storybild

Det irske nationale lottospil er havnet i problemer efter beskyldninger om, at der var to numre på den samme kugle under lørdagens udtrækning. Her er de bolde fra dansk lotto. (Billede: Nils Meilvang)

Lørdagens lotto-trækning i Irland er endt i vilde beskyldninger om aftalt spil og manipulation efter at spillere og tv-seere kunne se to forskellige tal på den samme lille lotto-kugle. Det skriver Daily Mail.

Da lotto-trækningen løb over skærmen på kanalen RTE, så var den anden udtrukne lottobold den med nummeret 38. Eller var det? For ganske kort efter, at kugle nr. 38 var trillet ned i det lille glasrør og lagt sig til rette, så zoomede kameraet ud, men pludselig så det ud som om der stod både 33 og 38 på kuglen. Altså to helt forskellige tal.

Herefter skrev alskens irere på forskellige sociale medier, at der var tale om aftalt spil.

Herefter kom Irish National Lottery, som spillet hedder, på banen i forsøg på at bremse den kommende shitstorm. De medgav, at det på irsk tv unægteligt så ud som om, der var to forskellige tal på den pågældende lille lottobold. Men det var der slet ikke. Det var bare glasset, som kuglen befandt sig inde i, der genskinnede lyset fra lamperne på sådan en måde, så en lille del af tallet 8 forsvandt, så det i stedet lignede tallet 3.

»The National Lottery vil gerne forsikre spillerne om integriteten ved lørdagens Lotto Plus 1 udtrækning. En kortvarig genskinnen af lys under optagelserne skabte en illusion, hvilket fik nogle spillere til at tro, at der var to numre på bold nr. 32. Dette er ikke tilfældet,« udtalte en talskvinde for det irske lottospil.

SE BILLEDE OG VIDEO AF LOTTOKUGLERNE PÅ DAILY MAILS HJEMMESIDE HER

Der var i øvrigt penge nok at slås om i det irske lotto, hvor puljen var på mere end 37 millioner danske kroner.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Statsministeriet: Ingen ændringer i...
bt.dk
Emmas billede er blevet misbrugt igen...
bt.dk
Åbent brev: Landstræner var fuld...
bt.dk
Forurenet med mus: Nu tilbagekaldes...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx