21/03-16 14:46

Obama varsler forandringer i CubaObama varsler forandringer i Cuba

Der vil ske forandringer her, og det tror jeg, at Raul Castro forstår, siger Obama om Cubas leder.

storybild

Amerikanske turister lader sig fotografere for et stort billede af præsident Barack Obama og den cubanske præsident, Raul Castro, i Old Havana, Cuba. (Billede: AP/Ramon Espinosa)

Præsident Barack Obama siger, at normaliseringen af forholdet mellem USA og Cuba vil føre til store ændringer i den caribiske ø.

- Der vil ske forandringer her, og det tror jeg, at Raul Castro forstår, sagde Obama til tv-stationen ABC forud for mødet med den cubanske leder.

De to præsidenter mødes for fjerde gang, men mødet sent mandag eftermiddag er det første, der finder sted på Cuba.

USA har nu en historisk mulighed for at lægge det gamle fjendskab med Cuba bag sig, sagde Obama, da han søndag hilste på ansatte ved USA's nyåbnede ambassade i den cubanske hovedstad, Havana.

- Tilbage i 1928 kom præsident Coolidge på et krigsskib, sagde Obama med henvisning til det seneste besøg, en siddende amerikansk præsident har aflagt i Cuba, nemlig Calvin Coolidges besøg for 88 år siden.

- Det tog ham tre dage at komme hertil. Det tog kun mig tre timer, sagde Obama.- Det er et historisk besøg og en historisk mulighed.

Den amerikanske ambassade i Havana blev genåbnet i august, efter forhandlinger om en normalisering af relationerne mellem USA og Cuba havde stået på i halvandet år.

Det er ikke planlagt, at Obama skal møde den tidligere præsident Fidel Castro.

På det amerikanske præsidentbesøgs sidste dag tirsdag skal Obama tale til det cubanske folk på det legendariske Gran Teatro i Havana.

/ritzau/AFP

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Peter Madsen indrømmer brug af...
bt.dk
Far til 14-årig pige i koma: 'Gid det...
bt.dk
Lagde du mærke til det?...
bt.dk
Tre mænd stukket ned i butikscenter:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx