Af Ritzau - 25/03-17 17:22

Politiet banker demonstranter i Europas sidste diktaturPolitiet banker demonstranter i Europas sidste diktatur

Det gik voldsomt for sig, da politiet i Hvideruslands hovedstad ville forhindre demonstrationer mod ny afgift.

storybild

Hviderussisk politi tilbageholder demonstranter under en protest i Minsk mod præsident Alexander Lukasjenkos nye beskatning. (Billede: Scanpix/Vasily Maximov)

Hviderussisk politi har lørdag tilbageholdt hundredvis af mennesker i forsøget på at bremse demonstrationer mod en upopulær lov. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Demonstranterne var gået på gaden i hovedstaden Minsk for at protestere mod en ny skat, der er rettet mod landets arbejdsløse. Mange gik med skilte og råbte slagord, men de blev tilbageholdt af politiet og flere af dem banket.

Også ti journalister blev ofre for betjentenes barske behandling.

- Det er som en krigszone i Minsk. Politiet er overalt, fortæller Ena Bavcic, som arbejder for organisationen Civil Rights Defenders, til nyhedsbureauet TT.

Hun var på vej til møde hos menneskerettighedsorganisationen Vjasnas kontor, da politiet gennemførte en razzia og anholdt samtlige 57 personer på stedet.

Selv måtte Ena Bavcic gemme sig på en café, hvorfra hun kunne se de anholdte blive ført væk i bus.

- Det er meget værre, end vi havde forestillet os, siger hun.

- Vi ventede anholdelser, men ikke at de ville lave razziaer hos Vjasna, og at ansatte og menneskerettighedsforkæmpere skulle anholdes.

Lørdagens demonstration slutter sig til en række af protester, som siden februar har været rettet mod præsident Alexander Lukasjenko og hans nye beskatning.

Det er borgere, der arbejder mindre end 183 dage om året, der skal betale til statskassen. Loven kaldes i folkemunde for rettet mod "sociale parasitter".

Præsidenten har suspenderet skatten, men protesterne er fortsat.

- Jeg stemte på ham, men nu siger jeg til Lukasjenko - forsvind, fortæller 66-årige Lubov Sankevich, der demonstrerede lørdag.

- Jeg er bange, men hvor længe kan vi være bange? Hvorfor skulle jeg være bange for at blive fængslet, når jeg allerede er i fængsel?

Lukasjenko har siddet på magten siden 1994 og betegnes af flere som "Europas sidste diktator".

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kvinde død på stedet i trafikulykke
bt.dk
Denne sportsgren beskytter kroppen...
bt.dk
Folkeskolelev slår dansk fodboldrekord
bt.dk
Sofie Linde: Sådan er Joakim som far
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx