Af - 29/04-14 20:28; Opdateret: 29/04-14 20:43

Brian gennemgår utrolig forvandling: Har tabt sig 175 kg på 18 månederBrian gennemgår utrolig forvandling: Har tabt sig 175 kg på 18 måneder

Inspirationen til vægttabet kom fra en noget uventet kant.

storybild

Brian Flemming før og efter sit vægttab, og helt ude til højre står han i Eiffel-tårnet med Jackie Eastham. (Billede: Facebook, Brian Flemming)

I efteråret 2012 vejede amerikanske Brian Flemming næsten 285 kg.
Han var svært overvægtig, alkoholiseret, på vej til at udvikle diabetes og psykisk nedbrudt.

Gennem sit 30-årige liv havde han altid ignoreret sin overvægt, og allerede i 8.klasse anbefalede hans skolelærer ham at droppe det store indtag af sodavand og gå en tur i stedet.

- Jeg lyttede ikke, siger Brian Flemming til CNN.

Inspirationen til det store vægttab kom fra en noget uventet og usædvanlig kant; nemlig tegn og gæt-appliktionen, Draw Something, som fås til smartphones.
Her mødte han over nettet engelske Jackie Eastham, som han spillede med, og de indledte samtaler, som hurtigt blev til daglige chats over Facebook og senere på Skype, hvor deres venskab udviklede sig.

Familie droppede sukker i et år - tabte sig ikke, men...
Familie droppede sukker i et år - tabte sig ikke, men...

I samtalerne betroede de sig til hinanden og fortalte åbent om de problemer, de hver især kæmpede med i deres tilværelser. Brian Flemming om sin overvægt og Jackie Eastham om den muskelsvindsygdom, hun led af.

Jackie Eastham fortæller, hvordan hun følte, at Brian Flemming sløsede med sit liv.

- Jeg tænkte, for fanden da - du er i 30'erne, og du spilder dit liv og hiver dig selv ned, sagde hun til ham.

Det viste at være et wake up-call for Brian Flemming, som ville bevise, at han kunne ændre sin usunde livsstil, og han gik straks i gang med at vende sit liv på hovedet.
I første omgang droppede han alkoholen, og lynhurtigt mærkede han, hvordan kroppen havde problemer med at omstille sig, nu hvor den ikke fik de 7000 daglige kalorier i form af fast food og sukker.

Fra fed til fit: Så er 17 kilo forsvundet
Fra fed til fit: Så er 17 kilo forsvundet

Han havde koldsved, hans hænder rystede og han havde søvnproblemer.
Men kiloene raslede af, og på få måneder havde han allerede smidt næsten 40 kg.

Gradvist blev daglig motion også en del af slankeprojektet, og han gik hver morgen en tur på 5 minutter, som stille og roligt blev længere og længere.
Efter ni måneder var Brian Flemming i stand til gå en halv-marathon på 21 km.

Kort efter begyndte han at cykle og løbetræne, og for et par uger siden gennemførte han på sin 32-års fødselsdag sit første 5 km motionsløb.

Efter 18 måneder er resultatet et samlet vægttab på ca. 175 kg, hvor han er gået fra at veje 285 kg til 110 kg. Det store vægttab har også resulteret i en masse overskydende fedt, og Brian Flemming regner med at få ca. 15 kg løs hud opereret væk.

Tusinder følger med: Se Fies vilde forvandling
Tusinder følger med: Se Fies vilde forvandling

Under hele forløbet har Jackie Eastham fulgt med intenst og motiveret ham via deres Skype-samtaler. I december 2013 mødtes de to for første gang i Paris, hvor de sammen gik op i Eiffel-tårnet - en tur Brian Flemming umuligt kunne have gennemført før sin vægttab.

De to er stadig venner og taler jævnligt over SkyPe, da han bor i Michigan, USA, og Brian Flemming er ikke i tvivl om, hvad Jackie har betydet.

- Jackie er det bedste, der nogensinde er sket mig. Jeg føler, hun har reddet mit liv, selv om hun aldrig vil stå ved det, siger Brian Flemming.


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Vildt klubskifte på vej? Superbomber...
bt.dk
Real Madrid-stjerner i...
bt.dk
Tidligere dobbeltagent fundet hængt i...
bt.dk
DMI advarer om voldsomt vejr - sne på...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx