25/08-17 04:32; Opdateret: 25/08-17 14:18

Muslimske oprørere angriber militærbase i Myanmar - 71 dræbtMuslimske oprørere angriber militærbase i Myanmar - 71 dræbt

Flere end 150 oprørere har forsøgt at trænge ind på en militærbase i det nordvestlige Myanmar.

storybild

En tom gade i Myanmars nordlige Rakhine-provins, hvor mindst 71 meldes dræbt, efter at muslimske rohingya-oprørere har foretaget koordinerede angreb mod en række af politiets poster og en militærbase. Scanpix/Wai Moe

Naypyidaw. Mindst 71 meldes dræbt, efter at muslimske rohingya-oprørere i Myanmar har foretaget koordinerede angreb mod en række af politiets poster og en militærbase i Rakhine-provinsen.

- Mindst 12 soldater er blandt de dræbte, siger Myanmars hærchef, Min Aung Hlaing, efter den værste vold i landet i måneder.

Ved angrebene anvendte de militante blandt andet hjemmelavede bomber.

Over 150 oprørere deltog i angrebet på en militærbasen i Rakhine-provinsen.

I oktober sidste år blev ni politibetjente dræbt i et tilsvarende angreb, der fik militæret til at gå i modangreb mod rohingya-muslimerne.

Militærets offensiv resulterede i, at omkring 87.000 rohingya-muslimer flygtede til Bangladesh.

Myndighedernes behandling af de omkring 1,1 million rohingyaer er blevet et af Myanmars mest omtalte problemer i en periode, hvor landet er på vej mod demokrati efter at have afskaffet militærdiktaturet.

Mange af flygtningene har fortalt, hvordan deres familiemedlemmer blev dræbt, voldtaget eller på anden måde mishandlet.

204 øjenvidner har ifølge en FN-rapport, der blev offentliggjort i februar, fortalt om, hvordan sikkerhedsstyrkerne voldtog kvinder, slagtede børn og torturerede mænd.

Militæret var også mistænkt for systematisk at have brændt hele landsbyer ned i delstaten Rakhine, hvor rohingya -muslimerne bor.

I rapporten hedder det, at det er "meget sandsynligt", at sikkerhedsstyrkerne gjorde sig skyldige i forbrydelser mod menneskeheden under den flere måneder lange militæroperation.

Et udvalg nedsat af Myanmars regering frifandt tidligere på måneden landets sikkerhedsstyrker for anklager om systematisk drab og voldtægter mod rohingya-muslimerne, skriver AFP.

Rohingya-mindretallet har boet i Myanmar i flere generationer, men bliver behandlet som illegale indvandrere og nægtet statsborgerskab.

Militæret har nægtet journalister og fotografer adgang til store dele af Rakhine-delstaten, hvor rohingyaerne bor. Det samme gælder stort set alle hjælpeorganisationer.

/ritzau/AFP

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Andreas Christensen scorede...
bt.dk
Jakobs lille datter blev født for...
bt.dk
FCM-boss svarer igen: Brøndby-ejer...
bt.dk
Dansk skuespiller tog 15 kilo på...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx