Af - 15/01-14 10:51; Opdateret: 15/01-14 12:14

Rørende gestus: Beskeden på denne serviet giver dig tårer i øjneneRørende gestus: Beskeden på denne serviet giver dig tårer i øjnene

Et billede af en serviet går verden rundt. En serviet, der fortæller en historie om kærlighed en rørende gestus.

storybild

(Billede: Privatfoto)

Da en 65-årig canadisk mand efterlod en note på en serviet vidste han ikke, at den ville sprede sig til hele verden. Nogen har taget et billede af servietten og lagt det på internet-forummet Reddit, hvor det er blevet set over 800.000 gange.

Den canadiske mands navn er Lee Ballantyne. Den 30. december sidste år mistede han sin kone, Carol.

En dag spiste han alene på restauranten Cicco's i Ontario. Da han så det par, der sad ved bordet ved siden af ham, mindede de ham om hans afdøde kone og ham selv, da de var unge.

Den uhyggeligste sti: Du gætter aldrig hvor den ender
Den uhyggeligste sti: Du gætter aldrig hvor den ender

Overvældet af følelser, bad han en tjener om at få lov til at betale parrets regning.

- I kender mig ikke, men min smukke kone døde sidste uge. Her til aften har jeg spist ude alene for første gang. I minder mig om os for mange år siden. Jeg vil meget gerne have lov til at betale for jeres middag. Det vil få Carol til at smile og gøre mig glad... i hvert fald et stykke tid, stod der på den serviet, som Lee Ballantyne bad tjeneren give til parret, før han forlod restauranten.

Om noten siger Lee Ballantyne til Today:
- Jeg ville skrive, hvad jeg følte, så jeg griflede det ned på en serviet.

Tjeneren bad restaurantens ejer Lindsay Weiss om hjælp til fortælle parret om den uventede gestus. Ifølge hende var alle følelsmæssigt berørte.

Ville du turde det her? Manden krammer vilde løver
Ville du turde det her? Manden krammer vilde løver

- De var mere end rørte og taknemmelige. Jeg græd. Tjeneren og kokken græd. Det var en af de venligste gestusser, jeg nogensinde har oplevet, siger Lindsay Weiss.

Samme aften blev Lee Ballantyne overrasket af et telefonopkald. Det var manden fra parret, hvis mad han havde betalt for. Manden takkede ham for maden og kondolerede. Parret inviterede også Lee Ballantyne på middag.

- Det var bare en simpel gestus, og det virkede som det ideelle tidspunkt at komme med den. Jeg havde måske et egoistisk motiv - det skulle få mig til at få det bedre. Det hjalp, og det gør det stadig, siger Lee Ballantyne.

Hylder ALLE mødre: Videoen der giver dig tårer i øjnene
Hylder ALLE mødre: Videoen der giver dig tårer i øjnene

Konen Carol, der døde som 62-årig, havde haft problemer med helbredet i adskillige år. Hun led blandt andet af fibromyalgi og lupus. I oktober sidste år fik hun konstateret lungekræft. Hun valgte at få kemoterapi, men hendes imunforsvar var ikke stærkt nok.

Carol og Lee Ballantyne har tre sønner og fem børnebørn. Det er kommet bag på familien, hvor hurtigt billedet af noten på servietten har spredt sig på nettet.

- Min kones styrke og livsglæde er nu kendt af millioner af mennesker på grund af gestussen. Jeg har virkelig opnået noget. Jeg er glad for, at folk kom til at kende til Carol, siger Lee Ballantyne.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Denne sportsgren beskytter kroppen...
bt.dk
Kvinde død på stedet i trafikulykke
bt.dk
Ølbrygning gavner forholdet
bt.dk
Tidligere dobbeltagent fundet hængt i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx