Af - 06/10-16 17:25

Det betyder prikkerne i dit ansigt - det er ikke ligegyldigt, hvor de sidderDet betyder prikkerne i dit ansigt - det er ikke ligegyldigt, hvor de sidder

Knopper, bumser, pletter og prikker på kroppen betyder noget forskelligt alt efter, hvor de sidder henne. Her er oversigten.

storybild

Knopper, prikker og pletter i asigtet er irriterende. Det kan alle nok blive enige om og relatere til.

De kan være smertefulde, de kan være iøjnefaldende, de er altid uundgåelige og så kommer de altid i utide.

Spekulerer du over, hvad der forårsager dine bumser og knopper, og hvad de kan betyde alt efter, hvor de sidder? Så er her en oversigt fra Indy100 lavet af lægen Joshua Zeichner.

Ny forskning: Sådan fremstår du mest attraktiv
Ny forskning: Sådan fremstår du mest attraktiv

Mellem dine øjenbryn eller næsen
Ifølge lægen Joshua Zeichner, direktør for kosmetisk og klinisk forskning på Mt Sinai Hospital i New York, betyder knopper og bumser på næsen og mellem øjenbrynene, at du enten er i pubertetsalderen, eller at du oplever meget stress.

Han mener, det kan være din krops kamp- eller flugtreaktion eller en stigning i din adrenalin, der kan øge produktionen af ​​olie. Derfor siger han, at du er mere modtagelig for udbrud.

Mor deler skræmmende billeder af søn: Tænk dig om, før du kysser en baby
Mor deler skræmmende billeder af søn: Tænk dig om, før du kysser en baby

Røde pletter på overarmene
Har du røde pletter på dine overarme, skal du ikke føle dig unormal. Joshua Zeichner siger, at det er en udbredt hudsygdom - keratose pilaris - der viser sig i små ujævne røde knopper, som kan ligne udslæt.

Pletterne er arvelige og er meget almindelige.

NHS råd til dette er ikke at bruge almindelig sæbe, der kan tørre din hud ud. Det kan du risikere, kun vil gøre det værre.

Brug derimod fugtighedscremer, og tag lunkne bade.

Din hårgrænse
Hvis du lider af knopper, pletter eller bumser langs hårgrænsen, kan der være tale om noget helt andet.

Joshua Zeichner forklarer til Indy100, at det sandsynligvis kan skyldes, at du bruger for meget voks eller andre produkter i håret. Produkter, som du får gnedet ind i huden i hårgrænsen. Det tilstopper nemlig porerne.

En anden grund kan være, at du skubber dit hår tilbage med beskidte hænder, hvilket Joshua Zeichner skubbe fedt ind i dine porer.

Omkring munden
Knopper rundt om munden kan skyldes din kost. Enten kan det være rester fra sure fødevarer eller fedt. Det er de mest sandsynlige syndere til at blokere dine porer, mener Joshua Zeichner, der giver et godt råd.

Hvis du lige har spist en burger, skal du ikke røre dit ansigt med fingrene. I stedet skal du vaske dig.

Ny undersøgelse: Derfor er det godt at have bumser
Ny undersøgelse: Derfor er det godt at have bumser

Knopper på kinderne
Vask hænder, vask hænder, vask hænder. Det er højst sandsynligt dine hænder, der er synderen, hvis du har bumser på kinderne. Hænderne har nemlig meget kontakt med kinderne i løbet af en dag.

Indy100 giver et andet godt råd. Vask dit tastatur og din smartphone. Der samler du mange bakterier på hænderne.

Prikker på ørerne
Hvis du har knopper eller prikker på ørerne, så skal du drikke mere vand og mindre læskedrik. For Joshua Zeichner mener, at det skyldes dehydrering.

Og så råder han til, at du går til lægen, hvis du har knopper andre steder.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx