Af Birger A. Andersen - 17/09-17 08:58

Trist nyhed: Verdens ældste panda dødTrist nyhed: Verdens ældste panda død

Verdens ældste kæmpepanda i fangenskab er død. Den blev 37 år.

storybild

Ved sin sidste fødselsdag i januar i år  blev den nu døde kæmpepanda Basi blandt  andet fejret med en særlig fødselsdagskage, som dyrepasserne i Fuzhou havde frembragt til hunbjørnen. Den elskede panda blev 37 år. (Billede: STR)

Hunbjørnen Basi levede i den zoologiske have i den kinesiske millionby Fuzhou i den østlige Fuijan-provins, hvor den gennem sin lange levealder nåede at få stjernestatus og blive en elsket figur i den kinesiske offentlighed. Det kom blandt andet til udtryk forleden, da det statslige kinesiske tv sendte direkte fra den zoologiske have, da der blev afholdt en mindeceremoni for den elskede Basi.

Dens 37-årige levealder svarer ifølge de kinesiske panda-eksperter til en menneskealder på omkring 100 år, og det skønnes, at Basi nåede at leve omkring dobbelt så længe, som en fritlevende kæmpepanda ville have gjort.

Hunpandaen Basi kom til den zoologiske have som fem-årig, og levede der resten af livet - bortset fra et halvt år i 1987, hvor hun var udlånt til den zoologiske have i San Diego på den amerikanske vestkyst.

Basi nåede i sit lange pandaliv blandt andet at blive model for maskotten til de første Asian Games, der blev afholdt i Kina i 1990 som en pendant til de Olympiske Lege. Og i 2002 skrev hun sig også ind i historiebøgerne ved at blive den første kæmpepanda, som de kinesiske dyrlæger med succes opererede for grå stær, så hun fik sit syn igen og igen kunne se maden, når hun guffede bambus.

 

 

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Superliga-klub vil have flere på...
bt.dk
Avicii død: Efterlader sig kæmpe formue
bt.dk
‘Bad boys’-Amalie: Sådan er Lasses og...
bt.dk
Blev kendt som 'Mini Me': Austin...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx