Af - 04/01-15 12:40

Forskere: Hver fjerde er immun overfor junkfoodForskere: Hver fjerde er immun overfor junkfood

En fjerdedel af forsøgsdeltagerne i et et amerikansk studie tog ikke skade af at spise 1000 kalorier ekstra fra fast food om dagen

storybild

(Billede: Polfoto)

Hvordan ville det gå med dit helbred, hvis du i adskillige måneder spiste en ekstra Big Mac menu fra McDonalds hver dag?

Du ville blive tyk og usund - eller ville du?

Se fornemme eksperter anmelde McD-mad uden at vide det
Se fornemme eksperter anmelde McD-mad uden at vide det

Et nyt amerikansk studie peger på, at nogle mennesker simpelthen er immune overfor fast food, og at deres helbred derfor ikke bliver påvirket af fedtede burgere og sukkerindholdige sodavand. Det skriver Daily Mail.

Forskere fra Washington University School of Medicine i Missouri satte 20 overvægtige mennesker til at spise 1000 kalorier ekstra fra fast food om dagen for at se, hvad der skete.

Levede af McDonalds og trænede hårdt: Se hans vilde forvandling
Levede af McDonalds og trænede hårdt: Se hans vilde forvandling

Målet var, at forsøgspersonerne skulle øge deres vægt med seks procent af deres kropsvægt, men det var vanskeligt.

- Det er lige så vanskeligt at få folk til at tage på, som det er at få folk til at tabe sig, siger hovedforfatter til den videnskabelige artikel, Elisa Fabbrini, der er assisterende professor i medicin.

Studiet viste også, at de ekstra mængder fast food ikke resulterede i et dårligere helbred for en fjerdedel af forsøgsdeltagerne.

Pas på: Fast food gør dig stresset og mere utålmodig
Pas på: Fast food gør dig stresset og mere utålmodig

De fik ikke øget insulin resistens, højere kolesterol, højt blodtryk og overskydende leverfedt, der ellers kædes sammen med overvægt og usunde madvaner. Heller ikke da de nåede forsøgets mål om at tage cirka syv ekstra kilo på.

Forsøget understøtter tidligere forskning, der viser, at omkring en fjerdedel af den overvægtige del af befolkningen ikke lider af komplikationer forbundet med overvægt, som kan føre til hjerteanfald, diabetes og slagtilfælde.

Forskerne bag undersøgelsen håber, at deres opdagelser vil hjælpe dem til at finde frem til, hvilke overvægtige der er særligt udsatte for helbredsproblemer.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx