Af Finn Bjørvig Hansen - 14/07-17 21:37

Særpræget løsning: Australier får tommeltot erstattet af storetåSærpræget løsning: Australier får tommeltot erstattet af storetå

En uheldig australsk mand, hvis tommelfinger blev smadret under et uheld, da han drev kvæg, har fået fjernet en tå og sat den fast på sin hånd.

storybild

Lægerne fik sat Zac Mitchells storetå fast til hans hånd. (Billede: South Eastern Sydney Local Health District)

Zac Mitchell var på arbejde på en afsidesliggende kvægstation (den australske pendant til en ranch, red.) i det vestlige Australien i april måned, da han blev sparket på hånden af en tyr. Hånden ramte et hegn, som skar den højre tommelfinger af. Det skriver Australian Broadcasting Corporation.

»Min tommelfinger hang stadig på hegnet, da jeg kom op at stå igen,« fortæller han.

»Min chef så på mig og så blodet. Han spurgte mig, hvad det var, der blødte. Jeg så på min hånd og regnede det hurtigt ud.«

Med fem timers kørsel til det nærmeste hospital puttede den 20-årige tommelfingeren på is, indtil den kunne få behandling. Men alle forsøg på at sætte den fast igen mislykkedes.

I stedet blev Mitchell flyttet til den specielle hånd-afdeling på Sydney Hospital. Der besluttede lægerne, at deres bedste forsøg på at redde hånden ville være ved at erstatte fingeren med en tå.

»Den bedste mulighed er helt klart at bruge en tå - når den altså begynder at virke,« siger plastikkirurgen Sean Nicklin, som stod for operationen, som han kalder 'temmelig usædvanlig'.

Zac Mitchell får det næste års tid håndterapi, og det forventes at han får følelser i sin nye tommelfinger efter omkring et år.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Pippa Middleton stjal billedet til...
bt.dk
Ny minister overhaler V-top: Er han...
bt.dk
Kørende tog har slået gnister, der...
bt.dk
Borgmester i sorg over Kjeld...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx