Af Maja Grønholdt Jensen - 17/12-15 09:04

Spaniens premierminister overfaldes med knytnæveslagSpaniens premierminister overfaldes med knytnæveslag

Få dage før et højdramatisk valg i Spanien angriber en ung mand Mariano Rajoy under et valgmøde.

storybild

(Billede: Daniel Ochoa de Olza)

Spaniens konservative premierminister, Mariano Rajoy, har under et valgmøde fået et knytnæveslag, der fik hans briller til at flyve gennem luften.

Det er sket inden søndagens parlamentsvalg i Spanien, der ventes at blive det mest dramatiske, siden landet gjorde op med diktaturet i midten af 1970'erne.


LÆS OGSÅ: Saudi-Arabien: Kvinde er stemt ind efter historisk valg

Den 60-årige premierminister, der onsdag førte valgkamp i sin egen region Galicien, blev ramt på siden af hovedet, og der var bagefter et tydeligt rødligt aftryk på hans højre kind efter knytnæven.

Men Rajoy slap ellers relativt uskadt, siger en talsmand for hans parti (PP).

Det var en ung mand, der beskrives som mindreårig, der ramte Rajoy, mens han bevægede sig gennem en folkemængden i byen Pontevedra. Teenageren blev umiddelbart efter anholdt.

Han havde et stykke tid stået ved siden af premierministeren, da han til alles overraskelse slog ud efter Rajoy, viser tv-billeder.

- Jeg har det fint, og jeg er på vej til et valgmøde i Coruna, skrev Rajoy kort efter på Twitter.

LÆS OGSÅ: Dansk minister: Klimaaftalen sikrer vores børns fremtid

Millioner af spaniere er siden det finansielle kollaps i 2008 sendt ud i arbejdsløshed og fattigdom, og mange mener, at Rajoy med sin sparepolitik har banket løs på dem, som i forvejen ligger ned i det spanske samfund.

Det er ikke oplyst, om det var teenagerens begrundelse for at slå Rajoy.

Der er opstået to store protestpartier i Spanien som svar på den voldsomme nedtur, landet har oplevet. Det er det venstreorienterede Podemos og det liberale parti Ciudadanos, som begge ventes at komme til at spille en stor rolle ved søndagens valg.

Kandidaterne fra oppositionspartierne har taget afstand fra overfaldet på Rajoy.

Spanien er blandt de lande i Europa med den største ungdomsarbejdsløshed. Næsten halvdelen af alle arbejdsføre under 25 år er uden arbejde.

/ritzau/Reuters

LÆS OGSÅ: Trump: Muslim-forbud er som politik under Roosevelt

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx