Af Ritzau - 23/11-16 13:13; Opdateret: 23/11-16 17:07

Trump udnævner kvinde til post som FN-ambassadørTrump udnævner kvinde til post som FN-ambassadør

Guvernør Nikki Haley er den første kvinde, som er nomineret til toppost i den kommende Trump-administration.

storybild

Den 44-årige Nikki Haley, der er guvernør i South Carolina, er den hidtil første kvinde, som er nomineret til en lederpost i Trumps administration. Nikki Haley er nomineret til posten som USA's FN-ambassadør. (Billede: Reuters/Kevin Lamarque)

Guvernøren i den amerikanske delstat South Carolina, Nikki Haley, som er blevet nomineret til USA's FN-ambassadør af den kommende præsident, Donald Trump, accepterer nomineringen.

Nikki Haley er den hidtil første kvinde, som er nomineret til en lederpost i Trumps administration.

I en erklæring siger den 44-årige Haley, at hun forbliver på sin nuværende post, indtil hun er godkendt af Senatet.

Haley er datter af indiske indvandrere, og hun støttede Marco Rubios forsøg på at blive Republikanernes præsidentkandidat. Efter at han trak sig, støttede hun Ted Cruz.

Under valgkampen var hun en hyppig kritiker af Trump frem til oktober. Særligt har hun været skeptisk over for den kommende præsidents udtalelser om midlertidigt at forbyde muslimer at komme til USA.

Men i oktober stillede hun sig bag Trump og støttede hans kandidatur.

- Han har været en ven og støtte, før han stillede op som præsident, og han var venlig. Men når jeg hører noget, jeg ikke har det godt med, siger jeg det højt, sagde Nikki Haley for en uge siden ifølge Washington Post

Trump har tidligere anklaget Haley for at have "en svag holdning til spørgsmål omkring indvandring" ifølge CNN. Men uenighederne synes nu tilsidesat.

– Guvernør Haley har bevist, at hun kan bringe folk sammen - uanset deres baggrund og partitilhørsforhold, hvis det fremmer vigtige interesser for vort land, siger Trump i en udtalelse om nomineringen.

Haley er en af de unge stjerner i Det Republikanske Parti. Hun har haft handel og arbejde som sine fokusområder, og hun har ifølge Washington Post kun lidt erfaring med udenrigspolitik.

/ritzau/Reuters

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ny drejning i sagen: Årets boksebrag...
bt.dk
Verdens tredjestørste butik på vej...
bt.dk
Kvinde fik 60.000 kroner for at stige...
bt.dk
Så vildt bliver det i ‘Divaer i junglen’
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx