Af - 02/12-15 14:01

Opsang fra nybagt mor: - Jeg vil inspirere dit barn til at amme sit eget barnOpsang fra nybagt mor: - Jeg vil inspirere dit barn til at amme sit eget barn

En nybagt mor fik fornyligt nok, da hun var på café. Hun skrev sin frustration ud på Facebook - opslaget er blevet delt helt ekstremt.

Bildstrecke im Grossformat »

Her er nogle af de kommentarer, som folk har skrevet til Ashley Kaidels opslag.

Hvad ser du på billedet? En ammende kvinde, der stirrer ud i luften? Det er i så fald forkert.

På billedet ser det ud som om, at jeg kigger ud i det fjerne. I virkeligheden stirrer jeg lige ind i en kvindes øjne. Hun kigger på mig med forargelse, og drejer fordomsfuldt på sit hoved i forsøget på at give mig dårlig samvittighed og indirekte fortælle mig, at jeg gør noget forkert, og at jeg burde dække mit bryst til.
Sådan skrev 24-årige Ashley Kaidel, da hun i sidste uge oploadede dette billede på sin Facebook.

Internettet elsker ung mors amme-selfie og hendes stærke budskab
Internettet elsker ung mors amme-selfie og hendes stærke budskab

Herefter følger en omfattende argumentation for, at hun ikke burde blive set ned på, bare fordi hun ammer sit barn på en café uden at dække sit bryst til.

Hendes opslag har på få dage fået omkring 400.000 likes, og det er blevet delt cirka 122.000 gange.

- Det er uretfærdigt og egoistisk at bede en mor og hendes baby om at udelukke sig selv fra et event eller et bord på en café, fordi du af en eller anden grund er utilpas med den måde, moren giver sin baby mad på, skriver den nybagte mor blandt andet.

Mor i modvind: Må man amme sin vens barn?
Mor i modvind: Må man amme sin vens barn?

Hun henviser også til amerikansk lov, der giver ammende kvinder lov til at amme deres børn, når og hvor de vil på alle de steder, det ellers er lovligt at opholde sig.

Men Ashley Kaidel kæmper ikke nødvendigvis kun for, at kvinder skal amme, uden at dække sig til. Hun er meget eksplicit om, at hendes budskab er, at ammende kvinder må amme, hvordan de vil. Om det er uden at dække sig til eller det modsatte.

Hun mener desuden, at der er alt for lidt fokus på amning, fordi det er blevet en trend at give sin baby mad gennem en sutteflaske.

Godt råd: Derfor skal du ikke amme din baby, når du har fået en spraytan
Godt råd: Derfor skal du ikke amme din baby, når du har fået en spraytan

- Din 11-årige datter kigger på mig, mens jeg ammer, og spørger: 'Mor, hvorfor sutter babyen på damens bryst?' Som forældre og menneske, der forstår, respekterer og værdsætter mødre, burde dit svar altid være 'Fordi det er den måde, børn får mad på'. Forhåbentlig inspirerer det dit barn til at amme sit eget barn og erfare det nærvær der kommer ud af at amme sit barn, skriver Ashley Kaidel.

Læs hele hendes opsang her.

Læs skiltet: Café giver ammende kvinder klar besked
Læs skiltet: Café giver ammende kvinder klar besked


LÆS OGSÅ: Ud med proteindrikken: Derfor drikker bodybuildere brystmælk

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nyt menukort skræmte kunderne væk fra...
bt.dk
UHH: Vender endnu en stor stjerne...
bt.dk
Komiker langer ud efter politiker:...
bt.dk
Mand alvorlig kvæstet i bilulykke
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx